SBO-cup voor WSG

Algemeen

WINTERSWIJK - Door een 1½-2½ zege op Lonneker hebben de schakers van WSG de SBO-cup gewonnen. De club uit het kerkdorp bij Enschede heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een soort angstgegner voor het WSG als het gaat om bekerwedstrijden.

In deze finale zaten twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar. Bert te Sligte won als eerste toen zijn sterke tegenstander een stuk kwijtraakte. Henrik Lösing wikkelde af naar een remisestelling. De tegenstander van Arent Luimes offerde een stuk, maar Luimes verdedigde zich goed, waardoor de zege voor WSG al een feit was. Dat Gerard Harbers daarna nog een toreneindspel verloor, deed niets meer af aan de bekerzege. Bert te Sligte werd met 3 uit 3 topscorer in de cupwedstrijden.
Ook succes was er voor het WSG-team dat meedeed aan de viertallencompetitie. Dat team behaalde het kampioenschap in de vijfde klasse. Dit gebeurde na een erg merkwaardig seizoen. De vier teams waren zeer aan elkaar gewaagd en pas in de vijfde ronde haalde WSG zijn eerste zege. Met een tweede overwinning in de zesde en laatste ronde was de titel een feit. Het team bestond uit Ulf Bierkämper, Daan Slager, David Poole en de vaste reserves André Houwers en Jan Willem Klein Poelhuis. David Poole werd met 4½ uit 5 topscorer.
Ook Bram Wilterdink had wat te vieren. Hij werd jeugdkampioen van het WSG. In 24 ronden verloor hij slechts één partij. Sylvan Vrieze werd tweede en Emma Menkhorst legde beslag op de derde plaats. In september begint de jeugdafdeling weer aan het nieuwe seizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant