Anna Magdalena Den Herder maakt deelt uit van het Goldberg Strijktrio. Foto: PR
Anna Magdalena Den Herder maakt deelt uit van het Goldberg Strijktrio. Foto: PR

Goldberg Strijktrio in Doopsgezind Kerkje

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Goldberg Strijktrio treedt op zondag 18 december op in het Doopsgezind Kerkje in Winterswijk met Bachs Goldbergvariaties. Het concert begint om 17.00 uur, een half uur later dan gebruikelijk. Het kerkje is ingericht in kerstsfeer, wat mooi past bij het religieus getinte werk van Johann Sebastian Bach.

Het strijktrio bestaat voor deze gelegenheid uit Tijmen Huysingh (viool), Anna Magdalena den Herder (altviool) en Sietse-Jan Weijenberg (cello). Zij spelen de gehele Goldbergvariaties van JS Bach in een bewerking voor strijktrio door Dmitry Sitkovetsky uit 1984. In hun ontwikkelingsproces hebben de musici zelf aanpassingen gemaakt in deze bewerking in samenwerking met klavecinist Tom Koopman. Met zijn inbreng konden de verschillen en overeenkomsten tussen de originele versie en de bewerkte versie voor strijktrio goed uitgediept worden.

De oorspronkelijke compositie van Bach bestaat uit een instrumentele aria gevolgd door dertig 'veranderingen', geschreven voor klavecimbel met twee manualen. Omstreeks 1740 noteerde Bach een 'Aria' in het 'Klavierbüchlein für Anna Magdalena Bach'.
Kaarten voor dit concert op zondagmiddag 18 december om 17:00 uur zijn voor 13,50 euro te verkrijgen via (de website van) theater de Storm in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro. Eventueel zijn er nog kaarten aan de deur van het Doopsgezind Kerkje verkrijgbaar op de dag zelf.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant