Afbeelding

'Wimmen' voorkomen nederlaag in damcompetitie

Algemeen

WINTERSWIJK - Beide Wimmen - Bennink en Sonderen - hadden het lastig deze week in de Winterswijkse damcompetitie. Ze wisten er in een lastige stand echter nog een remise en zelfs een winst uit te slepen.

Paul J. Hageman, die vorige week nog het eerste puntje binnenhaalde, speelde deze week een mindere partij tegen Frank ten Hagen. Vroeg in de partij kwam Frank een schijf voor, doordat Paul een combinatie over het hoofd zag. In het middenspel werd de partij definitief beslist, nadat Frank ook nog de Coup Phillipe uithaalde, waardoor een tweede schijf werd gewonnen en tevens kon een derde schijf niet meer verdedigd worden (0-2).

Augustin Sawadogo kwam tegen Erik ten Hagen in de hekstelling terecht, wat in deze partij nog niet zo erg was, omdat Erik nog 2 schijven op de lange lijn had. Augustin had wel de tijd nodig om alles te bekijken. Op het einde van het middenspel, haalde Erik een combinatie uit wat hem de winst opleverde (0-2). Er had misschien wel een verrassing ingezeten, want bij het naspelen kwam Augustin zelfs tot een winnende stand.

Jan Elgershuizen kwam positioneel zeer sterk te staan tegen Wim Bennink, nadat hij Wim naar de zijkanten had weten te drukken. Winst leek er in te zitten, maar op een gegeven moment kwam er een forcing in de stand, waardoor de partij kantelde. Uiteindelijk wist Wim door die forcing de partij winnend af te sluiten (0-2).

Erik Oonk en Wim Sonderen kwamen in een klassieke stand terecht, waarbij Erik beter uitkwam, waardoor hij naar de zege leek te gaan. Wim zag dat echter tijdig en offerde slim twee schijven om zo een doorbraak naar dam af te dwingen, waardoor de partij in remise eindigde (1-1).

De gebroeders ten Hagen blijven zonder puntverlies, waarbij Erik nog een ruime voorsprong heeft, omdat hij drie partijen meer heeft gespeeld. De volledige stand is te zien op: members.chello.nl/c.spruijt2. Daar staat ook nog de volledige informatie van het huisdamtoernooi.

Aanmelden kan nog
Woensdag 26 oktober gaat het huisdamtoernooi van start. Aanmelden kan nog steeds, bij Wim Bennink, tel. 0545-473835 / 06-27428056 of wimbennink@outlook.com. Na maandag 20:00 uur graag opgeven bij Erik ten Hagen, tel 0543-531503 / 06-19918743 / eriktenhagen@hotmail.com. Op de dag zelf kan men ook nog besluiten om mee te doen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant