Jan van der Heide voor zijn nieuwe binnenbad. Foto: Bram Beckmans
Jan van der Heide voor zijn nieuwe binnenbad. Foto: Bram Beckmans

Nieuw binnenzwembad bij Camping Vreehorst

Algemeen

WINTERSWIJK – Camping Vreehorst begon het kampeerseizoen spetterend met de opening van een nieuw binnenzwembad. Het bad van 12 bij 6 meter en het aparte kinderbad bieden de campinggasten weer een uitstekende mogelijkheid om hun verblijf nog aangenamer te maken.

Door Bram Beckmans

Voor derde-generatie-eigenaar Jan van der Heide is met de bouw van het nieuwe zwembad een 'lang gekoesterde wens' in vervulling gegaan: "De beheerderswoning op het park kwam vrij waardoor we de receptie en horeca daar naartoe konden verplaatsen. In de vrijgekomen ruimte kon er vervolgens begonnen worden met het bouwen van de baden." De bouw van de zwemaccommodatie begon in november en het bad werd rondom de paasdagen in gebruik genomen. Wat de aankleding en materialen betreft heeft Van der Heide bewuste keuzes gemaakt: "Er staat nu een prachtig, geheel betegeld bad met een overloopgoot, zo is het bad tot bovenaan gevuld met water. Verder hebben we voor een grote bank van elf meter gekozen waardoor er geen los slingerende stoeltjes rondom het bad staan. Ook zit er bijzondere verlichting onder water, deze verlichting kan alle kleuren krijgen en geven in combinatie met het glazen dak een fraai effect."

Met de komst van de nieuwe zwemaccommodatie speelt camping Vreehorst in op een nieuwe doelgroep. Van der Heide: "Er zijn landelijk niet veel campings met een binnenzwembad. We merken dat mensen minder van het weer afhankelijk willen zijn bij hun vakantie, daar is een binnenzwembad dus ideaal voor." Het nieuwe bad is enkel toegankelijk voor de campinggasten en er werd in de eerste maand al veel gezwommen. Waar er in de middag zowel jong en oud te vinden is in het bad zijn er in de ochtend regelmatig senioren te vinden die hun dag beginnen met het trekken van een paar baantjes.
In de twintig jaar dat Van der Heide eigenaar is heeft hij al de nodige veranderingen doorgevoerd, zo nam het aantal jaarplaatsen af, kwamen er veel toeristische velden bij en werden er unieke accommodaties als Trek-ins en safaritenten gebouwd. De verbouwing rondom het binnenzwembad en de nieuwe horeca ziet Van der Heide wel als de grootste verandering in twintig jaar.

Nieuwe horeca
Ook de horeca van Camping Vreehorst werd in het nieuw gezet. Aan het zwembad vast is een nieuwe snackbar gekomen en voor het gebouw dat vlak aan de Vreehorstweg ligt zijn nodige verbouwingen gepland. De receptie en het horecagedeelte zijn er nu al gehuisvest. De ruimte gaat door onder de naam Boscafé en heeft een natuurlijke en moderne uitstraling. Een nieuw terras aan de weg, met een laagdrempelig aanbod, moet meer fietsers aantrekken: "Deze passanten kunnen van harte een kopje koffie of een lekker drankje bij ons op het terras nuttigen. Bovendien hebben wij een groot speeltoestel met een glijbaan vlak bij het terras geplaatst." sluit Van der Heide af.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant