Winterswijkse schakers winnen met minimale middelen

WINTERSWIJK - Met slechts één bordzege en maar liefst zeven remises versloegen de schakers van WSG in Enschede Max Euwe.

Bij Marcel Krosenbrink en Reinhard Funke gebeurde niet al te veel voor de vrede werd getekend. Emma de Vries wist al te optimistisch stel van haar tegenstander te weerleggen en won de dame tegen twee stukken en later de partij. Gerard Harbers mocht van geluk spreken dat hij wegkwam met een zetherhaling in een stelling met twee pionnen minder. Carsten ter Horst wist het te schoppen tot een gewonnen dubbel toreneindspel, maar werd verrast door een ingenieuze verdediging. Uiteindelijk eindigde de partij in pat. Arent Luimes deed na pionverlies een wanhoopsoffer en dat had succes, waarop hij remise kon aanbieden.
Jochem Mullink had aanvankelijk drie c-pionnen, maar hij wist het toreneindspel remise te houden. Henrik Lösing won een pion, maar kwam daarna toch nog in de problemen. Toen hij die te boven was, werd tot remise besloten en was de buit voor WSG binnen.

WSG 2 en 3 speelde in Arnhem tegen ASV. Het tweede speelde tegen ASV 4. En hoewel de eindstand er met 4,5-3,5 nipt uitzag, werd het nooit echte spannend. Han Schuurmans en Paul van der Lee verloren vrij snel. En dat terwijl de rest er ook niet goed voor stond. Invaller Peter Hoens scoorde de eerste remise en ook Bert te Sligte speelde gelijk. Geert ten Hietbrink bood remise aan, zijn tegenstander sloeg het af om meteen daarna een stuk weg te geven. Reinhard Cvetkovic boekte een spectaculaire overwinning en zo was het onverwachts 3-3. Henri Abbink verloor een pion in het eindspel en moest opgeven. Oscar Wamelink stond bijna de hele partij onder druk en kwam niet verder dan remise door een zetherhaling.
Het derde speelde in dezelfde zaal tegen ASV 7 en verloor met 5-3. Het opmerkelijke feit deed zich voor dat alle uitwedstrijden dit seizoen met 5-3 werden verloren, terwijl alle thuiswedstrijden overwinningen opleverden. In Arnhem wonnen Alfred Schley en invaller Aron Rossel. Luc van Harxen en Henk Doppenberg speelden remise. Daar stonden echter nederlagen van Matthijs Hoens, Mitch Amkreutz, Henk te Brinke en Erik Maris tegenover. WSG beëindigde het seizoen hiermee als derde.