Winst voor Avanti Dames 1 tegen Culemborg

WINTERSWIJK - Zondag stond voor de Dames 1 van hockeyclub Avanti de wedstrijd tegen Culemborg op het programma.

Het was even wennen, want in de warmte spelen was lang geleden. Avanti begon gedreven. De dames zaten lekker in de wedstrijd. De uitwedstrijd in november werd dik verloren, dus men wilde heel graag revanche! Vaste keepster Laurie Hietbrink was afwezig, Iske viel in.
Uit een mooie scoop van Irene Bos, gaf Malou Rensink een waanzinnige voorzet op Jikke Spijkstra. Zoals vaker schoot Jikke op de paal, echter dit keer wel aan de binnenkant van de paal. De 1-0 door Jikke lag er in.
De achterhoede van Avanti, was enorm aan het strijden, maar helaas volgde er in het tweede kwart toch een tegendoelpunt, 1-1. Toch bleef Avanti goed spelen en hadden overwicht. Maar het doelpunt bleef nog uit. Uiteindelijk kreeg Jikke Spijkstra opnieuw een kans om te scoren, maar dit keer durfde ze het niet af te maken. Ze gaf de bal aan Isabel Brittijn, die de bal in het goal tikte 2-1. Isabel maakte zelfs een smak tegen de paal, maar kon gelukkig doorspelen. Tegen het einde van de wedstrijd zette Culemborg toch nog behoorlijk wat druk. In de laatste minuut kregen ze een volle kans, die gelukkig voor de dames van Avanti 1 voor de goal langs ging. Eindstand 2-1

Zondag 4 juni spelen de dames 1 uit tegen Nijkerk.