De straten van Hummelo zijn gevuld met liefhebbers van de Franse sferen tijdens Vive la France, 2022. Foto: Stichting Vive la France
De straten van Hummelo zijn gevuld met liefhebbers van de Franse sferen tijdens Vive la France, 2022. Foto: Stichting Vive la France

Hummelo voor de negende keer een weekeinde lang in Franse sferen

Cultuur

Brocante- en kunstmarkt Vive la France op 8 en 9 juli

HUMMELO - Een weekeinde vol live muziek, entertainment, kunst en exclusieve brocante: daarvoor moet je dit jaar op zaterdag 8 en zondag 9 juli in Hummelo zijn. Daar speelt zich de negende editie af van Vive la France, de brocante- en kunstfair die van hartje Hummelo even een sfeervol stukje Frankrijk maakt. De tweedaagse Vive la France is beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur te bezoeken.

Het Hummelose evenement heeft in de afgelopen jaren bij zowel liefhebbers als standhouder grote faam verworven en staat rood omcirkeld in de agenda’s. In de straatjes rondom de Hummelose Dorpskerk staan zo’n 150 stands opgesteld, met brocanteurs uit Nederland en een aantal omliggende landen. Ze brengen hun mooiste spullen mee naar Hummelose fair, waar ze zich als één grote familie voelen.

Een droom, een warm bad - wát een fantastische happening – une grande révérence aux organisateurs et aux brocanteurs- Euer Fest war ein Traum

De waarderende reacties van bezoekers en standhouders na afloop van de editie van 2022 gaf het team van Vive la France een trots gevoeld. Vorig jaar werd de draad weer opgepikt nadat twee edities door corona geen doorgang konden vinden. Het is een hele uitdaging om die editie te overtreffen maar de organisatie én de tientallen vrijwilligers gaan die uitdaging absoluut niet uit de weg!

Fraai aangeklede stands
Bezoekers uit heel Nederland en daarbuiten (vorig jaar onder meer uit Duitsland, België, Frankrijk, Denemarken, Verenigde Staten, Japan en Canada) kunnen terecht bij circa honderd fraai aangeklede stands met brocante-aanbod en daarbij nog eens vijftig stands met kunst en streekproducten. Muziekacts in Franse sfeer en aanbiedingen van de Hummelose horecabedrijven maken het plaatje compleet.
De kunstmarkt concentreert zich rond de Dorpskerk met een gevarieerd aanbod aan artistieke genres. Een aantal kunstenaars is ter plekke aan het werk zodat de bezoeker kan zien hoe bijvoorbeeld schilderijen, keramiek en sieraden worden gecreëerd. Dit jaar hebben ook een beeldhouwer, een houtbewerker en twee pottenbakkers een plek op de kunstmarkt.

Informatie
Het is raadzaam vroegtijdig te informeren naar overnachtingsmogelijkheden bij B&B’s, hotels en kampeerplaatsen rondom Hummelo. Informatie daarover is te vinden op de website.
Tickets voor toegang (voorverkoop 6,50 euro) en parkeren (5 euro) zijn vooraf online te bestellen, aan de kassa 7,50 euro.


www.vive-la-france.nl