Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Voor meer info over vrijwilligerswerk en vrijwilligersvacatures in in het algemeen kunnen belangstellenden terecht op de website www.vpwinterswijk.nl. Voor meer informatie kan men ook binnenlopen bij Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2, maandag tot en met donderdag van 9 tot 12 uur.  Bellen kan ook; 0543 – 200026. Mailen mag ook: info@wuhwinterswijk.nl. Inwoners die gebruik willen maken van Automaatje kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bellen met 0543-200036 voor een afspraak. Het mailadres van Automaatje is automaatje@wuhwinterswijk.nl.

Deze week wordt er aandacht gevraagd voor de vacatures voor vrijwilligers voor de Pelkwijk.
De Pelkwijk is een appartementencomplex voor verzorgd wonen. Het eigentijdse gebouw (2007) heeft 97 ruime appartementen en ligt in een woonwijk in het zuidoostelijk deel van Winterswijk, nabij park Huininkmaat. In het appartementencomplex zijn allerlei voorzieningen en activiteiten die gericht zijn op zo lang mogelijk vertrouwd en zelfstandig wonen. Deze voorzieningen worden ook gebruikt door buurtbewoners. Mede hierdoor is er sprake van een gezellige en levendige woonomgeving. Zodat de bewoners het meeste uit elk moment halen.
De Pelkwijk is voor verschillende activiteiten op zoek naar vrijwilligers.
Zo is men op zoek naar een vrijwilliger die bij de gym op maandagmiddag van 14 tot 16.30 uur ondersteunt. Deze vrijwilliger helpt bij het inschenken van de koffie, het klaarzetten en opruimen van stoelen en attributen voor de gym. Ook voor de dinsdagochtendgym van 9.45 uur tot 11.30 uur zoekt men de gelijke ondersteuning. Op de vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur kan men hulp gebruiken bij het sjoelen terwijl op de donderdagmiddag er fanatiek aan koersbal gedaan wordt. Al deze activiteiten vallen onder het Huis van de Buurt, waardoor er niet alleen bewoners van het complex aan deze activiteiten deelnemen.

Uitkering en vrijwilligerswerk
Onder bepaalde voorwaarden mogen inwoners die een uitkering hebben vrijwilligerswerk doen. Het vrijwilligerswerk mag niet afhouden van betaald werk. Het mag ook de kansen op betaald werk niet verkleinen. Daarnaast mag men geen werk doen waarvoor iemand zonder uitkering betaald zou worden. Werkt men als vrijwilliger en krijgt men een (passende) betaalde baan aangeboden, dan moet men stoppen met het vrijwilligerswerk onder werktijd. In de eigen vrije tijd kan men uiteraard wel Wi een uitkering krijgt en toch vrijwilligerswerk wil doen kan het beste  eerst contact opnemen met de instantie waarvan men de uitkering ontvangt. De uitkerende instantie vertelt wat de rechten en plichten zijn. Deze instantie kan ook vertellen of een eventuele onkostenvergoeding met de uitkering verrekend wordt.