Siny Dunnewold Kempers, Geert Kempers, Erelid Sjors Gebbink, Bryan en Kay Spellbrink. Foto: Henk Damkot

Siny Dunnewold Kempers, Geert Kempers, Erelid Sjors Gebbink, Bryan en Kay Spellbrink. Foto: Henk Damkot

Nimrod neemt afscheid familie Kempers

Sport

WINTERSWJK - In ledenvergadering (gecombineerd met feestavond) hebben de leden van schietvereniging Nimrod afscheid genomen van de familie Kempers en kennis gemaakt met de nieuwe eigenaar van hun thuishonk, café Rooks, de familie Spellbrink.

Schietvereniging Nimrod heeft sinds 2009 café bar Rooks als thuishaven. sv Nimrod heeft vanaf de oprichting eerst bij het Lappenschaar in Henxel geschoten en vervolgens bij de Knuver in Huppel. Toen ook dat café de deuren sloot werd de vereniging welkom geheten door de familie Kempers bij café bar Rooks. De huidige eigenaar, Geert Kempers, zegt hierover: “Ik heb in Huppel op school gezeten en daarom was ik bijzonder trots dat schietvereniging Nimrod bij ons kwam schieten. Mijn vader en moeder, Jan en Miny Kempers, hebben in 1969 het café overgenomen. Later is het café overgegaan naar mij.” Een speciaal woord van dank richtte Geert aan zijn zus Siny. “Al die jaren was je mijn steun en toeverlaat. En zeker tijdens mijn revalidatie heeft Siny samen met mijn vrouw Pan de zaak draaiende gehouden.” Ook Siny richtte zich tot de leden van sv Nimrod: “Het was altijd gezellig en het voelde als familie.”

Voorzitter Mark Ros beaamde het familiegevoel. “We hadden aan jullie een bijzonder fijne gastheer en gastvrouw.” Refererend aan de prima tijd met de familie Kempers overhandigde Mark Ros drie wandklokken, met de afbeelding van het café en het logo van sv Nimrod aan Miny, Siny en Geert. Ook Rob Beijers die elke zondagmorgen de bediening ondersteunde werd bedankt en voor hem was er ook een attentie.

Een welkomstwoord was er voor de familie Spellbrink. Tobie Spellbrink gaf aan op de zelfde voet door te gaan. De nieuwe gastheren Kay, Brian en gastvrouw Nicole willen hun best doen om de vereniging het prima naar de zin te maken.

Tijdens de vergadering werden ook de schutters met de hoogste score per team en de kampioensteams in het zonnetje gezet. Willie Oortgiese was met 117 de beste Open Vizier schutter en René ten Damme met 135 de beste Diopter schutter. Daarmee klasseerde René zich ook op de tweede plaats van de Winterswijkse Schietbond. Er was ook aandacht voor het jeugdteam dat in de B2 klasse kampioen is geworden en voor Nimrod 7 die in C2 kampioen zijn geworden. Sv Nimrod is nog op zoek naar een jonge schutter zodat er twee jeugdteams gevormd kunnen worden.

Tot slot werd Sjors Gebbink benoemd tot erelid. Sjors is van 1984 tot 2004 competitieleider geweest van de Winterswijkse Schietbond, heeft vele jaren in het bestuur van Nimrod gezeten en levert het bestuur nog steeds jaarlijks cijfermateriaal aan. Sjors heeft 47 jaar actief geschoten maar moet daar nu helaas een punt achter zetten.