v.l.n.r. Gert Grievink, Neve Smit, Estelle Stemerdink, Lynn Nijland, Mette Esselink en Mieke Grievink. Foto: PR Penta Winterswijk
v.l.n.r. Gert Grievink, Neve Smit, Estelle Stemerdink, Lynn Nijland, Mette Esselink en Mieke Grievink. Foto: PR Penta Winterswijk PR Penta Winterswijk

Penta Winterswijk kan zich klaarmaken voor de Ahoy Cup in Rotterdam

Sport

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend stond in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen. Zaterdag mochten Lara, jeugd 1e divisie, en Julia, junior 1e divisie, in de tweede ronde van de dag aantreden. Ze hebben beiden een stabiele 4-kamp geturnd en dit bracht Lara naar een 21e plek in de Bondsfinale en in de seizoen ranking op een 17e plaats. Julia vond zich terug in de dag-uitslag op een 17e plaats en in de eind ranking is zij 11e geworden. Deze uitslagen zorgden ervoor dat ze zich alle twee hebben geplaatst voor de Ahoy Cup in het sportpaleis. 

De 3e ronde was voor Mette en Neve, junior 3e divisie, vergezeld door Estelle, senior 3e divisie. Voor Neve en Mette was het hun allereerste landelijke finale en zij hebben het goed gedaan. Neve heeft in deze finale een keurige 13e plek veroverd en Mette is prima 9e geworden. Mette heeft door dit resultaat een ook plek gehaald in de Ahoy Cup.
Voor Estelle was het de dag dat zij eindelijk haar balkoefening liet zien zoals ze dat normaal gesproken kan en in trainingen laat zien. Ze turnde een mooie 4-kamp en eindigde net naast het podium. In de seizoen ranking heeft ze een prachtige 3e plek verdiend en ook Estelle plaatste zich hierdoor voor de Ahoy Cup in Rotterdam.
Dan blijft nog over de categorie senior 1e divisie. Lynn mocht in de 4e en laatste ronde van de dag haar oefeningen laten zien. Ze liet prima en elegant turnen zien en haalde een 14e plek. Het toetje was dat ook Lynn zich, met een 19e plaats in de ranking, voor de Ahoy Cup heeft geplaatst.

Zondag is de dag van de toestelfinales. In de eerste ronde mochten Lynn (ten Elshof), eerstejaars senior 3e divisie, en Julia aan de slag. Lynn liet op de sprong zien waarom zij hier mocht verschijnen en toonde wat ze in haar mars heeft. Met 2 uitstekende sprongen, tsukahara gehoekt en gehurkt, heeft ze zichzelf overtroffen. Helaas was dit net niet genoeg voor een podiumplek, maar ook met een 4e plek kan ze erg trots zijn. In de andere baan mocht Julia op de balk aantreden en wat heeft ze het geweldig gedaan. Een mooie oefening, zonder grote fouten. Met een gelukte losse radslag combi wist Julia zich naar een prachtige 3e plek te vechten.
Lara mocht op de brug turnen, waar ze jammer genoeg niet haar beste oefening kon brengen maar toch stond ze er in deze finale! Julia mocht de sprong turnen en zij liet 2 mooie sprongen zien die haar met 14 duizendste verschil met de nummer 3 op een 4e plaats bracht. Het lag allemaal erg dicht bij elkaar. Deze dag werd afgesloten door Lynn die zich voor de balk als finalist had geplaatst. Ze liet een keurige oefening zien die haar naar een prima 6e plek leidde.
Penta Winterswijk is blij dat er weer een groot aantal turnsters stonden op de Nederlandse Kampioenschappen.