De spullen werden buiten gelegd, zodat het gesorteerd kon worden. Foto: PR Present Winterswijk
De spullen werden buiten gelegd, zodat het gesorteerd kon worden. Foto: PR Present Winterswijk Present Winterswijk

Vrijwilligers Sociaal Steunpunt geven gezin lucht en ruimte

Maatschappij

WINTERSWIJK - Elf vrijwilligers van het Sociaal Steunpunt hebben zaterdag 22 april een gezin geholpen bij het opruimen van hun huis. Het gezin had een heleboel spullen verzameld en ze konden de situatie zelf niet meer overzien. Daarom klopte de begeleider van de moeder aan bij Present Winterswijk voor hulp: ‘Schoonmaken is geen probleem, maar er zijn zoveel spullen dat ze niet weten waar ze moeten beginnen’. Present koppelde vervolgens deze groep vrijwilligers aan het gezin.

Twee groepen
De vrijwilligers van het Sociaal Steunpunt gingen in twee groepen aan de slag. De eerste groep begon ’s ochtends met de slaapkamers en de kelder. ’s Middag werden ze afgelost door de tweede groep, die de woonkamer en keuken opruimde.
De spullen werden allemaal buiten neergelegd, waar de moeder het kon sorteren in ‘kringloop’, ‘stort’ en ‘houden’. De spullen die weg konden, zijn meteen dezelfde dag weggebracht naar Kringloop Actief en Rova.

Lucht en ruimte
Het resultaat na een dag hard werken door de vrijwilligers en het gezin mag er zijn; ‘lucht en ruimte in huis’. Daar zijn ze heel erg blij mee, nu is het zelf weer beter bij te houden. “Ik kan nu zelfs een dansje maken in de kelder”, reageerde de moeder na afloop. En ook de vrijwilligers kijken terug op een mooie dag: “We hebben het project als zeer waardevol ervaren. Mooi om te zien, dat je iemand zo een beetje uit de put kunt halen en op weg kunt helpen”.

Doe ook mee!
Wil je ook samen met collega’s, vrienden, familie of een andere groep een mede Winterswijker helpen en zo ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Neem dan contact op met Natasja te Linde, projectcoördinator Present Winterswijk, en vraag naar de mogelijkheden: natasja.te.linde@presentwinterswijk.nl of T 06 1474 7345. Meer informatie over Present vind je op www.presentwinterswijk.nl.

Groep 1. Foto: PR Present Winterswijk
Groep 2. Foto: PR Present Winterswijk
Twee vrijwilligers ruimen de keuken op. Foto: PR Present Winterswijk