Van links naar rechts de jubilarissen Wim, Theo, Luuk en Emiel omringd door muzikanten van Eendracht. Maaike en Dennis konden er niet bij zijn.  Foto: PR Eendracht
Van links naar rechts de jubilarissen Wim, Theo, Luuk en Emiel omringd door muzikanten van Eendracht. Maaike en Dennis konden er niet bij zijn. Foto: PR Eendracht

Samen meer dan 180 jaar lid van Eendracht

Muziek

WINTERSWIJK - Dat muziek maken van alle tijden én voor alle leeftijden is, bewijzen de jubilarissen van Muziekvereniging Eendracht. Samen zijn Wim Grevers, Theo te Winkel, Emiel Damkot, Luuk Grevers, Dennis Stronks en Maaike Weevers 180 jaar lid van de vereniging. Emiel, Luuk, Dennis en Maaike allemaal 12,5 jaar, Theo 60 jaar en Wim maar liefst 70 jaar.

Speciaal om hen te eren, speelden de muzikanten tijdens de ledenvergadering voor Wim en Theo de welbekende ‘Volksfeestmars’ Marching Notes. Behalve hun jarenlange muzikale bijdrage zetten beide heren zich onvermoeibaar en belangeloos in voor de vereniging.

Theo is wekelijks, zo niet dagelijks te vinden in De Klephoorn, het repetitiegebouw van Eendracht. Geen klus, verbouwing of reparatie is te veel, het gebouw is in tip-top conditie. In de coronaperiode bouwde Theo met hulp van andere handige Eendrachtleden zelfs een coronaproof repetitieruimte, omgedoopt tot Theo’s Kathedraal. Jarenlang was hij voorzitter en inmiddels is hij voorzitter van de supportersvereniging. Samen met de trouwe supporters haalt hij veel geld op voor de vereniging.

Ook Wim is al jaren actief en niet weg te denken bij Eendracht. Jarenlang heeft Wim in het bestuur van Eendracht gezeten en vooral gebouwd aan een financieel gezonde vereniging. Wim was een bekend gezicht bij de Winterswijkse bedrijven. Hij heeft daar menig ondernemer benaderd om Eendracht financieel te ondersteunen. Dat ging altijd met een gezellige babbel en onder het genot van een kop koffie. Als we het over koffie hebben, Wim is een vertrouwd gezicht binnen Eendracht. Ook voor andere verenigingen die De Klephoorn gebruiken. Dankzij Wim staat de koffie altijd klaar voor iedereen die bij De Klephoorn repeteert.

Wim en Theo hebben een mooie plek gekregen in de eregalerij van Eendracht. Iedereen die meer dan 60 jaar lid is, krijgt een mooie plek in de ‘Klok van de Tijd’.