Kleuren, eieren zoeken en het Rad van Fortuin bij Molen Bataaf. Foto: PR Molen Bataaf

Kleuren, eieren zoeken en het Rad van Fortuin bij Molen Bataaf. Foto: PR Molen Bataaf

Molen Bataaf

Paaseieren zoeken bij de molen

Molen Bataaf op z'n paasbest

WINTERSWIJK - Stichting Molen Bataaf luidt het voorjaar in met paaseieren zoeken in en rond de molen op de zaterdag voor Pasen. De vrijwilligers van Molen Bataaf markeren het begin van het buitenseizoen niet zonder reden met een activiteit voor de jeugd. 

Molen Bataaf bestaat al 222 jaar. In 2003 heeft toenmalig eigenaar en laatste molenaar Appie te Lintum voor het symbolische bedrag van één euro de molen overgedragen aan de Stichting Molen Bataaf, die na een ingrijpende restauratie de molen in 2010 weer in gebruik stelde. Sindsdien draait de molen heel geregeld en zijn er diverse activiteiten.

Kleurplaat en eieren zoekenOp zaterdag 8 april is er bij Molen Bataaf een activiteit voor de jongste jeugd: een paaseieren zoektocht en kinderen kunnen de paaskleurplaat inleveren. Voorzitter Henk te Kulve van Stichting Molen Bataaf: “Vorig jaar hadden we veel kinderen in de molen bij onze LEGO-molenbouwwedstrijd; nu hopen we op mooie kleurplaten en veel deelname aan het paaseieren zoeken. Er worden in en rond de molen tientallen genummerde eieren verstopt, waarmee aansluitend bij het Rad van Fortuin leuke prijsjes te winnen zijn.”

Draaiend houdenTe Kulve is er van overtuigd de jeugd hard nodig te hebben voor de toekomst. “We prijzen ons gelukkig, omdat we zien, dat ook jongeren interesse hebben voor de molenwereld, maar we moeten ook onderkennen, dat er desondanks wel sprake is van enige vergrijzing. Daarom proberen we jonge mensen te inspireren.”

'Vrijwilligers 

voegen

doorlopend

een stukje

toekomst

toe aan

de rijke

geschiedenis

van Molen

Bataaf 

Hij windt er geen doekjes om: draaiend houden is het credo. Maar dat lukt niet zonder gediplomeerd vrijwillige molenaars en andere vrijwilligers. Evenals het onderhoud van de molen heeft dat de constante aandacht van de stichting. Immers alleen op die manier kan dit cultureel erfgoed voor de toekomst behouden blijven. “De vrijwilligers voegen doorlopend een stukje toekomst toe aan de rijke geschiedenis van Molen Bataaf. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”

KleurplaatDe Molen Bataaf kleurplaat is te downloaden op www.molenbataaf.nl, of via FB-pagina Molen Bataaf, en kan worden ingeleverd op zaterdag 8 april vanaf 10 uur bij Molen Bataaf. Om 10.30 uur start het paaseieren zoeken en aansluitend is er rond 11 uur het ‘Rad van Fortuin’.

 www.molen bataaf.nl