Avanti Dames 1 pakt drie punten bij Dorsteti; dames drie verliest nipt van koploper Zutphen

WINTERSWIJK - Zondag stonden de hockeydames 1 van Avanti om 9.45 uur klaar voor vertrek naar Wijk bij Duurstede. De wedstrijd begon. Na een mooie scoop van Irene Bos maakte Hanne Huijskes een mooie actie waardoor Jikke Spijkstra haar eerste goal van het seizoen kon maken, 0-1. Helaas volgde hierna snel een antwoord van de dames van Dorsteti, 1-1.

De dames gaven niet op en zo kwamen ze al snel op een 1-2 voorsprong door een mooie goal van Lieke Schneider. Om de wedstrijd nog een beetje spannend te houden, maakte Irene Bos een 'mooi' doelpunt, maar deze viel dus wel aan de verkeerde kant. Uiteindelijk heeft Liselot Spijkstra met haar snelheid nog een één-op-één weten te stoppen, en hierdoor kon Lieke Schneider al snel de 2-3 voor Avanti maken. Nu moesten de dames het nog weten vast te houden... Het laatste kwart ging in. De dames waren veel aan het verdedigen, en doordat Irene Bos nog een bal van de lijn heeft gehaald kwam er meer rust. De laatste paar seconden gingen in, maar Dorsteti kwam er alweer aan. Lot Winkelhorst haalde de bal geweldig weg voor het goal en zo pakten de dames van Avanti drie punten. Het was een erg sportieve wedstrijd met super reddingen van de keeper Laurie Hietbrink. De dames nemen de punten mee naar Winterswijk.

Dames 3
Avanti Dames 3 speelde zondag een extreem belangrijke en moeilijke wedstrijd, tegen koploper Zutphen. Avanti probeerde de spanning te onderdrukken. Na een goeie warming-up kon de wedstrijd beginnen. Vanaf minuut 1 was het erg spannend. De teams gingen goed tegen elkaar op. Helaas werd er in het 2e kwart een goal gemaakt door Zutphen. Maar Avanti herpakte zich. Joyce Oonk maakte een pracht goal in kwart 2. Het werd 1-1. In het laatste kwart, scoort Zutphen alsnog de 1-2. Ondanks het verlies van Avanti, kunnen de dames met opgeheven hoofd naar huis, want gevochten is er en ze hebben mooi hockey laten zien.