De Venemansmolen. Foto: Frank Bosvelt
De Venemansmolen. Foto: Frank Bosvelt

Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Wie twee rechterhanden heeft en/of groene vingers en op zoek is naar een leuke klus kan terecht bij het VrijwilligersPunt. Diverse organisaties zoeken hulp. Voor meer info over vrijwilligerswerk en of vrijwilligersvacatures kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Inloop bij BoogieWoogie van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur, Roelvinkstraat 2 tel nr. 0543 – 200026

Venemansmolen
De Venemansmolen is een uniek molencomplex waar meer te zien is dan alleen een molen. Je kunt de dieselmaalderij in werking zien, aangedreven door een Rustondieselmotor uit 1935. In het bezoekerscentrum is een expositieruimte ingericht over de geschiedenis van de molen, de molenaarsfamilie, het molenaarsvak en het verval en de wederopbouw van het complex. In de koffiekamer kun je behalve voor een kopje koffie ook terecht voor de ambachtelijk gemalen producten als pannenkoekenmeel, kruidkoekmix en diverse cakemixen. Het gemotiveerde en gepassioneerde vrijwilligersteam zoekt een collega voor werkzaamheden in de tuin en bij het klussen. Ook het assisteren van de molenaar kan tot de werkzaamheden behoren. Vind je het leuk om in de tuin te werken en wil je de passie delen voor de instandhouding van dit prachtige rijksmonument? Dan komt men graag met je in gesprek.

Humanitas
Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. De deelnemers aan vriendschappelijk huisbezoek willen graag bezoek ontvangen. Gewoon, om eens een praatje te kunnen maken. Mensen zijn blij met iemand die even tijd voor hen heeft. Je wordt gekoppeld aan een deelnemer met wie je in elk geval enkele hobby's of interesses deelt. Vind je het leuk om met elkaar op te trekken op basis van gelijkwaardigheid (je bent geen hulpverlener), meld je dan aan. Je neemt de tijd om samen een vriendschappelijk contact op te bouwen. Je hebt de tijd om de deelnemer ongeveer een jaar lang elke 14 dagen een bezoekje te brengen van ongeveer twee uur. Wat heeft Humanitas jou te bieden? Je hoeft geen speciale opleiding of ervaring te hebben voor huisbezoek. Humanitas ondersteunt en begeleid je door middel van: Een introductietraining, individuele ondersteuning, bijeenkomsten met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen, een reiskostenvergoeding, WA- en ongevallenverzekering voor reis- en bezoekperiode.