Paul van Tongeren. Foto: PR
Paul van Tongeren. Foto: PR

Lezing door denker des
Vaderlands Paul van Tongeren

WINTERSWIJK - April is de maand van de Filosofie. Er zijn in deze maand door heel Nederland filosofische nachten, diverse programma’s, en worden verschillende lezingen gegeven, ook in Winterswijk. Op woensdagavond 12 april houdt de vrijmetselaarsloge De Achterhoek een lezing door de scheidende Denker des Vaderlands Paul van Tongeren met als titel: 'Het wonder van betekenis'. 

De vrijmetselaarsloge De Achterhoek verzorgt in samenwerking met boekhandel Kramer deze lezing die wordt gehouden in het logegebouw, Jeugdkerkstraat 6, in Winterswijk. De lezing begint om 20.00 uur, het gebouw is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Kramer, Wooldstraat 24, in Winterswijk.

Paul van Tongeren (Deventer, 1950) is emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek van de Radboud Universiteit in Nijmegen (1988-2015). Hij was daarnaast bijzonder hoogleraar wijsbegeerte namens de Radboud Stichting aan de Universiteit Leiden (1985-1991) en buitengewoon hoogleraar ethiek aan de KU Leuven (2002-2016) en geassocieerd onderzoeker aan de Universiteit van Pretoria.

De eretitel Denker des Vaderlands is een initiatief van Stichting Maand van de Filosofie en wordt sinds 2011 elke twee jaar verleend aan een gerenommeerd denker. De feestelijke inhuldiging van de nieuwe Denker vindt om het jaar plaats tijdens de Maand van de Filosofie.

Alle Denkers zijn in staat de hectiek van het nieuws in een groter verband te plaatsen. Op die manier verdiepen zij niet alleen de actualiteit en het publieke debat, maar maken zij de filosofie ook aantrekkelijk voor een breed publiek. De jongste publicatie van Paul van Tongeren, Identi-tijd, gaat over de relatie tussen tijd en identiteit. Mensen leven niet alleen in het heden, maar ook in het verleden en in de toekomst.


logedeachterhoek.nl