Beachsport-9-daagse op de beachvelden in Winterswijk

Van 24 juni tot en met 2 juli

WINTERSWIJK - Tijdens de Beachsport-9-daagse, die gehouden wordt van 24 juni tot en met 2 juli, worden er verschillende sporten aangeboden. Op dit moment zijn dat beachhandball, beachvolleybal en voetvolley. Op 24 juni start aan het begin van de middag een voetvolleytoernooi voor maximaal 15 teams.

De doelgroep is in principe recreatieve teams bestaande uit maximaal 5 personen, waarvan er 3 in het veld staan en 2 doorlopend gewisseld kunnen worden. Voor zondag 25 juni wordt nog nagedacht over de introductie van 'beachtennis'. Ook een snelgroeiende beachsport, waarbij men 2 tegen 2 speelt op de afmeting van een beachvolleybalveld met het net op een hoogte van 1,70 meter.

Aangezien de beachvolleybalvelden er dan toch staan, start vanaf maandag 26 juni het Skopein Wivoc beachvolleybaltoernooi. Gedurende 5 avonden kunnen maximaal 15 teams per avond hieraan deelnemen in de diverse klassen namelijk dames, heren en mix. Per avond is er een winnaar per klasse. Dit toernooi is bedoeld voor teams van bedrijven, instellingen, vrienden, buurten, verenigingen etc. Teams die afgelopen jaar hebben deelgenomen ontvangen binnenkort alvast een uitnodiging.

Deze 9-daagse wordt afgesloten door de handballers van HCW. In het weekend van 1 en 2 juli zullen er diverse regionale handbalteams naar Winterswijk komen om deel te nemen aan het Beach Handball toernooi.  
Beach Handball is de (opkomende) zomerse variant van het zaalhandbal. Het spel is net als het zaalhandbal snel en dynamisch, maar heeft heel andere spelregels. Een wedstrijd wordt gespeeld door twee teams van elk slechts 3 veldspelers en 1 doelverdediger, waarbij er geen sprake is van vaste posities in het spel. Door middel van acrobatische bewegingen kunnen spelers bonuspunten verdienen.
De sport wordt wereldwijd steeds populairder door de uitdagende en leuke elementen waarbij veel snelheid en behendigheid komt kijken.

Uiteraard zijn deze beachsportdagen voor iedereen gratis toegankelijk en hoopt de organisatie op mooi weer. Vanaf het terras en achter de omheining zijn alle velden goed zichtbaar.