Medewerkers Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaan niet in staking

Zorg

WINTERSWIJK - De afdeling communicatie van het Streekziekenhuis (SKB) in Winterswijk deelt mee dat het personeel niet meedoet aan de staking, die door de vakbonden voor 16 maart is afgekondigd. Het actiecomité van het ziekenhuis geeft aan dat ze het wel belangrijk vinden om het onder de aandacht te brengen, maar zij doen dit niet op deze manier.

Het SKB schaart zich daarmee onder de 18 ziekenhuizen in Nederland, die níet aan de staking deelnemen. De redenen daarvoor zijn verschillend. Er zijn ook ziekenhuizen, die het op korte termijn niet kunnen organiseren. Vijftig ziekenhuizen, waaronder het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het MST in Enschede doen wél mee aan de staking.

De vakbonden eisen 10 procent loonsverhoging. Dit zou behoud van koopkrachtbehoud betekenen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil niet verder gaan dan 5 procent.

Een andere eis van de bonden is verlaging van de werkdruk. Het ziekteverzuim in de gezondheids- en welzijnszorg, een indicator voor de werkdruk, ligt op 8 procent.