Geduld WDV wordt beloond

WINTERSWIJK - Voor de dammers van WDV was het een lange avond aangezien het team op bezoek moest bij Harderwijk. Vorig jaar werd Harderwijk nog Gelders Kampioen, maar dit seizoen gaat het aanzienlijk moeizamer en staat het inde onderste regionen.

Er werden lange partijen gespeeld en pas rond 23 uur was Frank ten Hagen als eerste klaar. Nadat Frank ontsnapte aan een combinatie krijg hij voordelig spel, maar het eindspel met een schijf meer was niet voldoende voor winst. Erik Oonk leek het lang goed voor elkaar te hebben met een goed centrum. Een voorpost werd echter geïsoleerd wat resulteerde in schijfverlies en later ook de partij. Henk Sonderen en Frits Zegelink speelden beiden op de winst en kregen gedurende de partij ook licht voordeel. De tegenstanders kwamen echter niet echt in de problemen waardoor Henk en Frits moesten berustten in remise.
In de laatste twee partijen lagen nog wel kansen. Theo Stoverinck kwam beter uit het strategische middenspel en verkreeg een voordelig eindspel. De schijven van Theo stonden hierna ideaal waar hij handig gebruik van maakte en de overblijvende 4-om-4 secuur naar winst wist om te zetten. Nadat bij Erik ten Hagen een riskante voortzetting voordelig uitpakte, behoorde winst voor WDV nu nog tot de mogelijkheden. In het eindspel moest zijn tegenstander drie schijven offeren op weg naar remise. Bij het 3e offer koos de tegenstander echter de verkeerde waardoor Erik direct partij- en teamwinst afdwong. WDV is het gestegen naar een mooie 5e plaats met zicht op nog een plek hoger.