Vacatures voor vrijwilligers

Energieconciërge gezocht
Ben jij een handige klusser en ben je een aantal uren per week als vrijwilliger beschikbaar? Voor een project om inwoners te helpen die te maken hebben met energiearmoede, zoekt het Centrum Duurzaam Winterswijk energieconciërges die mensen willen helpen in de eerste stappen om hun huis duurzamer te maken en zo de energierekening te verlagen. Er is al een groep enthousiaste vrijwilligers die als energiebespaarmaatje advies geven op het gebied van energiebesparing. Deze wil men graag uitbreiden met één of meerdere energieconciërges.
Als energieconciërge kom je op afspraak bij de mensen thuis en je helpt hen met allerlei kleine energiebesparende maatregelen. Zoals het aanbrengen van tochtstrippen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of ledlampen. Ook het instellen van een energiedisplay behoort tot de werkzaamheden.
Wil jij als energieconciërge mensen helpen om energie te besparen? Meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt: intake@vpwinterswijk.nl of bij duurzaam@winterswijk.nl. Je kunt voor meer informatie ook altijd langskomen bij Centrum Duurzaam Winterswijk in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1, geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Klusmaatjes
Heb jij twee rechterhanden of groene vingers? Dan is het Kluspunt naar jou op zoek! Het Kluspunt van de WUh helpt mensen die zelf de kleine klusjes in en om huis niet kunnen doen. Als klusmaatje doe je kleine klusjes bij mensen thuis die hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn en geen beroep kunnen doen op anderen. Het gaat om kleine klusjes als bijvoorbeeld een lamp vervangen of een schilderij ophangen. Vaak is het ook tuinonderhoud. Met name in het voor- en najaar zijn er veel tuinklussen. Het Klusmaatje doet dan lichte onderhoudswerkzaamheden aan de tuin. Het mooie van dit vrijwilligerswerk is dat jij zelf bepaalt hoe vaak en wanneer je aan het werk gaat. Je krijgt een kleine vergoeding voor je werkzaamheden. Mandy Cleophas en Roel Stronks informeren je graag over de inhoud van de werkzaamheden. Roel en of Mandy zijn op maandag- en woensdagochtend tussen 09:00 en 12:00 uur bij het Vrijwilligerspunt aanwezig. Zij zijn telefonisch te bereiken onder 0543 200026. E-mail kluspunt@vpwinterswijk.nl.

Voor meer info over bovenstaande vacatures of over vrijwilligerswerk en of vacatures in zijn algemeenheid bekijk de website www.vpwinterswijk.nl. Inloop bij Boogie Woogie van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12 uur, Roelvinkstraat 2 tel 0543 - 200026.