Panta Rhei Foto: Gert Wielink
Panta Rhei Foto: Gert Wielink

Wat is er te doen in de Koppelkerk?

Expositie Oostgelders Fotografen Collectief

BREDEVOORT - ‘Alles stroomt,’ stelde de oud-Griekse wijsgeer Heraclitus. Hij bedoelde dat alles voortdurend in transitie is. Neem de rivier: je stapt nooit in dezelfde rivier, omdat het water van de rivier altijd stroomt en dus nooit hetzelfde is. Acht leden van het Oostgelders Fotografen Collectief hebben zich in dit thema ondergedompeld. Het resultaat is van 2 december 2022 tot en met 15 januari 2023 te zien in de Koppelkerk. Entree 6 euro.


Expert Oekraïne-conflict Laurien Crump geeft lezing

BREDEVOORT - Sinds de Russische invasie in Oekraïne is de term ‘Nieuwe Koude Oorlog’ weer in zwang. Rusland en het Westen staan lijnrecht tegenover elkaar, de vrees voor nucleaire wapens is weer terug en Poetin lijkt op een nieuwe Stalin. Maar is dit wel een nieuwe Koude Oorlog? Laurien Crump, voormalig universitair hoofddocent en expert in het Oekraïneconflict, geeft een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk op donderdag 8 december. Aanvang 20 uur.  Aanmelden voor de lezing kan via www.koppelkerk.nl. De entree bedraagt 10,00 euro (excl. ticketkosten). Scholieren en studenten kunnen de lezing bijwonen tegen gereduceerd tarief.


Expositie ‘Leporello’ 

BREDEVOORT - Maar liefst 25 kunstenaars zijn de uitdaging aangegaan om een kunstobject te maken van een leporello (harmonicaboek). De diversiteit in aanpak heeft geleid tot een expositie waarin veel te zien en te beleven is. Van 2 december tot en met 22 januari worden de bijna veertig leporello’s tentoongesteld in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. 

Deelnemende kunstenaars
Luci Aversteeg, Emeke Buitelaar, Wim van den Camp, Karen van Dooren, Ute Ida Fischer, Marij van Hameren, Dilly Helmink, Rido Jansen, Ingo Krasenbrink, Josette Lenders, Hans Mellendijk, Maria Neumann, Marion van Noord, Hans Oldenhof, Heleen Posthumus, Sieglinde Potthoff, Anja Sennema, Hans Sennema, Hans Michael Spogahn, Judith Spook, Ton van Vliet, Ria Wiendels, Cynthia van Wijngaarden, Dinie Wikkerink en Thea Zweerink.
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Entree: 6 euro incl. kop koffie/thee.