Kwartfinale schaakbeker

WINTERSWIJK - Behalve de wekelijkse onderlinge competitie heeft schaakclub WSG ook een bekertoernooi. Vijf spelers hoefden maar één partij te spelen om de kwartfinale van de beker te bereiken. Zes spelers moesten aan de bak in de tweede ronde om één van de laatste drie tickets te bemachtigen. In het duel tussen Luc van Harxen en Jochem Mullink was het ratingverschil het grootst. Van Harxen hoopte dat zijn uur tijdsvoorsprong (er wordt in de beker gespeeld met een tijdshandicap) nog een hulp kon zijn, maar beiden gebruikten ongeveer evenveel tijd en Mullink won.

Han Schuurmans bereikte een eindspel van toren plus vier pionnen tegen loper plus vijf pionnen in zijn partij tegen Geert ten Hietbrink. De toren bleek het sterkste. In de match tussen Frank Lehr en Dick Boogaard was het ratingverschil het kleinst en deze partij duurde dan ook het langste. In een toreneindspel stonden de stukken van Lehr beter en dat leverde hem de zege op.
De kwartfinale is op 17 januari. In de loting ontliepen de favorieten elkaar vooralsnog. Alfred Schley-Paul van der Lee (1.30 uur-1.30 uur), Han Schuurmans-Bert te Sligte (1.30 uur-1.30 uur), Henri Abbink-Henk te Brinke (1.15 uur-1.45 uur) en
Jochem Mullink-Frank Lehr (1.15 uur-1.45 uur) waren de paringen die uit de koker kwamen.
De bekerwedstrijden waren onderdeel van een hele drukke schaakavond, want maar liefst dertig spelers trotseerden het WK op de TV en namen achter het bord plaats. Een record voor dit seizoen.