Bijeenkomst in kader van Dag van de Rechten van de Mens

WINTERSWIJK - Amnesty Winterswijk houdt bijeenkomst in kader van de Dag van de Rechten van de Mens. 10 december is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag vraagt Amnesty International aandacht voor mensen die gevangen zitten vanwege gewetensbezwaren, geloof, politieke of sexuele voorkeur.

De werkgroep Winterswijk van Amnesty International wil hier aandacht aan besteden door het vertonen van de documentaire 'Allen tegen allen' van L.Bouwman over het ontstaan van het fascisme in Nederland in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Een thema dat nog steeds actueel is.
De documentaire wordt vertoond op vrijdag 9 december in de Doopsgezinde Kerk, in Winterswijk. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie/thee. Na de film is er -met koffie/thee of iets anders- de mogelijkheid om na te praten en zelf in actie te komen door een kaart of brief te schrijven naar een gevangene of diens regering in het kader van de actie Wright for Rights. Iedereen die zich betrokken voelt bij het thema Rechten van de Mens is van harte welkom.