Gesprekken over vrouwenloge komen op gang

Dames formuleren wensen voor eigen groep of loge

WINTERSWIJK - Tijdens de laatste avond voor belangstellenden van de Vrijmetselaars, op 16 november, namen de aanwezige dames spontaan het initiatief om een datum te plannen voor een eerste informatieve avond over een vrouwenloge. Er wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn om een eigen vrouwen gespreksgroep of vrouwenloge op te richten. In eerste instantie zullen enkele heren van de Loge De Achterhoek de vrouwen begeleiden.

De Loge De Achterhoek heeft enige tijd geleden de vraag gekregen of het niet mogelijk was om vrouwen, die belangstelling hebben voor de Vrijmetselarij, een eigen podium te bieden. Deze eerste avond, die op 1 december gehouden wordt, is bedoeld om hierover met elkaar van gedachten te wisselen en de mogelijkheden te bekijken voor een gespreksgroep, en eventueel later een eigen vrouwenloge, voor Winterswijk en omgeving.

Vrouwen die belangstelling hebben zijn op 1 december welkom  in het logegebouw, Jeugdkerkstraat 6. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Inlichtingen: Hans Hansson, 06-50235432