Koor Smaak. Foto: Sanne Wevers
Koor Smaak. Foto: Sanne Wevers SANNE WEVERS

Zangkoor Smaak onder leiding van Gerben Kruisselbrink maakt haar debuut

Muziek Winterswijk

WINTERSWIJK - Op vrijdag 2 december maakt zangkoor SMAAK haar debuut met een concert in muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk. Het concert begint om 20.00 uur en zal bestaan uit twee sessies met tussendoor een gastoptreden van singer songwriter Merel Geerdink. Ook zal Martijn Kruisselbrink meewerken aan het concert. 

SMAAK bestaat uit 16 vrouwen van zeer verschillende pluimage maar met één gemeenschappelijke passie: zingen! En niet zomaar zingen, want allemaal houden ze ervan om de puntjes op de i te zetten en zo tot een prachtige vier-, of vijfstemmige koorklank te komen.
SMAAK gaat ingewikkelde nummers niet uit de weg maar bijt zich erin vast, net zo lang tot het goed is. De jarenlange zangervaring van de vrouwen in diverse koren, komt hierbij goed van pas. Het repertoire is heel divers: van lekkere stevige pop- en rocksongs tot rustige ballads en luisterliedjes. Maar ook komt er af en toe een heel verrassend klassiek nummer voorbij van Bach, maar dan in een ander jasje.
Wat bijna alle koorleden gemeenschappelijk hebben is een link met de dirigent van SMAAK: Gerben Kruisselbrink.
Deze veelzijdige musicus/dirigent is er mede ‘schuld’ aan dat SMAAK begin 2020 is opgericht. Gerben dirigeerde jarenlang het orkest en koor van het Steengroeve-theater met veel bevlogenheid en kunde totdat daar in 2019 een einde aan kwam. Met een aantal dames en de maestro himself, werd toen besloten om een nieuw koor op te richten. Dwars door coronatijden heen werd er veelal digitaal gerepeteerd. Het laatste jaar zingen de koorleden gelukkig weer live met elkaar.
De naam SMAAK staat niet alleen voor het feit dat het koor smaak heeft qua muziekkeuze, maar ook de letters staan afzonderlijk ergens voor: S- Sopraan, M- Mezzo, A- Alt 1, A- Alt 2, K- Keerl’ of Kruisselbrink.

Een kaartje kost 15 euro per persoon en dat is inclusief een drankje in de pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar via smaak.koor@gmail.com of bij de kassa van Boogie Woogie op de avond van het concert.