WINTERSWIJK - Door op woensdag 16 november het onderlinge duel tegen medekoploper DCH 2 uit Hengelo (Gld) met 5-3 te winnen, heeft hebben de Winterswijkse dammers van WDV 2 de eerste plaats veroverd in de Gelderse 2e Klasse A.

Na twee uur spelen werd aan het bord van Augustin Saouadogo als eerste het evenwicht verbroken. Zijn tegenstander nam een verkeerde combinatie, die hem uiteindelijk een schijf kostte. Dit voordeel was aan Augustin wel besteed en hij voerde de partij feilloos naar winst.
Ook Frank ten Hagen zijn tegenstander koos voor een niet kloppende slagenwisseling en gaf direct op.
John van Laarhoven kon in het eindspel schijf verlies niet meer voorkomen. Hij had echter voldoende compensatie om de remise en daarmee de wedstrijdwinst veilig te stellen.
Ook Erik Oonk kwam aan het eind van zijn partij een schijf achter. Wat hij ook probeerde remise zat er niet meer in.
Op 28 november verdedigt WDV 2 in Sinderen zijn leidende positie.

Onderlinge competitie
Naast de bondscompetitiewedstrijd werden er ook nog wedstrijden gespeeld voor de onderlinge. Hier vielen de volgende uitslagen te noteren: Wim Klaassen – Gerwin Doornink 0-2, Erik ten Hagen – Jan Elgershuizen 2-0, Paul Hageman – Henk Sonderen 0-2 en Zeeg Jongkoen – Theo Stoverinck 0-2. Hier leiden Henk en Erik nu de ranglijst. Voor de volledige standen en uitslagen in de bondscompetitie en onderlinge, zie: www.damclubwinterswijk.nl.