Cheques voor Oriolus en Vredensehof

WINTERSWIJK - Het bestuur van de PeGeWeFietsvierdaagse was onlangs op uitnodiging van Oriolus, aanwezig op hun locatie bij het SKB. Het bestuur overhandigde checks aan Oriolus, aan medewerkers van de Vredensehof. Beide goede doelen kregen 2000 euro. 

Oriolus is een centrum voor leven met en na kanker en is er voor iedereen die direct of indirect geconfronteerd is (geweest) met kanker. Twee van hen vertelden in het kort over het ontstaan van Oriolus en dat ze sinds 2019 een locatie in Winterswijk konden realiseren. Inmiddels is de doelgroep uitgebreid. Ter ontspanning zijn er diverse activiteiten, bedoeld om mensen mentaal en fysiek een stimulans te geven.
Namens de Vredensehof waren naast de 2 initiatiefneemsters van 'Tante Co', ook 2 bewoners meegekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Op de Vredensehof wonen verschillende bewoners bij elkaar. Graag hoort de verzorging, van bewoners terug hoe het met hen gaat, hoe ze zich voelen en wat hen bezig houdt. De ene bewoner is hier meer uitgesproken over als de ander. Om hier toch goed inzicht in te krijgen is Tante Co in het leven geroepen. Tante Co is een interactief scherm waarop verschillende vragen voorbij komen. Vragen als: wat maakt jouw gelukkig? Of wat wil je graag een keertje eten? De vragen worden wekelijks vernieuwd en gaan over welzijn, eten/drinken, activiteiten, leefomgeving en nog veel meer. En na het beantwoorden van een aantal vragen wordt een bewoner beloond met een spelletje. Tante Co is een scherm dat in een openbare ruimte neergezet kan worden. Bewoners kunnen hier dan zelf naar toe lopen, wat gelijk zorgt voor een beetje extra beweging op een dag. Tante Co geeft iedere week een terugkoppeling aan de medewerkers. Zij kunnen hier mee aan de gang en zo beter inspelen op de behoeftes van de bewoners. "Hiermee stimuleren we een stukje keuzevrijheid. Daarnaast zorgt het spelletje voor een beetje hersengymnastiek", aldus een initiatiefnemers.