De cheques werd afgelopen week overhandigd, rechts Jelle Hegeman. Foto: PR

De cheques werd afgelopen week overhandigd, rechts Jelle Hegeman. Foto: PR

WBC maakt drie goede doelen blij

Maatschappij

Verduurzaming, personeel en stikstof thema’s in bouwsector

Door Sander Damen

WINTERSWIJK - Op 21 en 22 oktober nam Henry Hegeman feestelijk afscheid als directeur van de WBC Bouwgroep. Bij dat afscheid vroeg WBC de gasten om een bijdrage voor een van deze goede doelen: Stichting Winkie, Museum Villa Mondriaan of Stichting Techniek Lokaal Skills. Afgelopen woensdag maakte Henry’s opvolger, zijn zoon Jelle, vertegenwoordigers van deze goede doelen blij met een donatie van 5.000 euro.

“Als echt Winterswijks bedrijf wilden we graag Winterswijkse goede doelen ondersteunen”, vertelt Jelle. “We kozen voor Skills omdat we het heel belangrijk vinden dat kinderen op jonge leeftijd met techniek in aanraking gebracht worden, voor WinkieWeek, omdat het ook daar om techniek gaat maar ook omdat het zeker in deze tijd belangrijk is dat kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben ook een leuke vakantie kunnen hebben. Museum Villa Mondriaan vinden we een leuk doel, dat belangrijk is voor Winterswijk. We kennen Villa Mondriaan al langer omdat we in het verleden de nieuwbouw voor ze uitgevoerd hebben.”

Uitdagingen
Jelle Hegeman staat als opvolger van zijn vader voor een aantal uitdagingen. “Momenteel speelt het stikstofprobleem, natuurlijk”, zegt Jelle. “Maar er is ook een personeelsprobleem in de sector. Voor corona had de sector al zestig tot zeventigduizend mensen tekort. Nu er door corona en stikstof projecten uitgesteld worden, wordt dat tekort alleen maar groter. Daarnaast is de bouwsector belangrijk voor verduurzaming; een mooie uitdaging.”

Toekomst
Over de toekomst van WBC maakt Jelle zich geen zorgen. “We hebben toegewijde mensen in dienst met hart voor de zaak. Daarin schuilt onze kracht”, zegt hij. “En het stikstofprobleem zorgt nu dan voor vertraging, maar de vraag naar woningen en kantoorpanden is er en blijft er. Daar komt dan de verduurzaming bij. Alle kantoorpanden moeten straks energielabel C hebben en daarna ook andere gebouwen. Sommige bedrijven zullen kiezen voor verduurzaming. Anderen voor nieuwbouw. Ik verwacht dat het net gaat als bij corona. Projecten komen even stil te liggen, maar dan gaat het weer los.”