Adjudant Maaikel links en prins Siegfried rechts. Foto: Barry Raben
Adjudant Maaikel links en prins Siegfried rechts. Foto: Barry Raben

Prins Siegfried en Adjudant Maaikel regeren in Meddo

Maatschappij

Geslaagde buutavond met een wens die uitkomt

MEDDO - Zoals altijd wordt de buutavond in Meddo gestart met een groepsfoto waarop de Raad van 11 met het aftredend prinsenpaar staat. Dit gebeurt vlak voordat de bezoekers van deze avond binnenkomen. Om 20.11 uur kon vorst Marcel dan ook een goed gevulde zaal welkom heten en de aankondiging doen voor het aftredend prinsenpaar, prins Ries en adjudant Guus.

Ze namen afscheid met een speech waarbij sommigen van de Raad van 11 het moesten ontgelden. Na het ontdoen van de prinselijke kledij waren ze dan ook officieel ontdaan van hun functie. De avond ging verder met het afscheid nemen van drie raadsleden.
Stephan Kersten, Siegfried Koldeweij en Rick Krabben werden hartelijk bedankt voor hun betrokkenheid bij de vereniging. Na het uitdelen van de bijbehorende attenties kon er ook weer een nieuw raadslid geïntroduceerd worden. Martien Hermans gaat de financiële kant van de vereniging beheren.

Na een korte pauze was het moment aangebroken voor de eerste buut.

Wilfried Finkers verkoos het toneel boven de buutton en kon met een paar meegebrachte artikelen de zaal aan het lachen krijgen met zijn gortdroge humor. De eerste buut werd hiermee al een groot succes. Terwijl het publiek nog nagenoot van Wilfried Finkers mocht onze lokale buutreedner Han van de Kapper de buutton betreden. Aangezien dit zijn afscheidsbuut was heeft hij nog één keer letterlijk alles uit de kast gehaald. Hij kon voor zijn buut putten uit een oude doos, waarvan sommige anekdotes gingen over Meddonaren die toendertijd de helft jonger waren dan dat ze nu zijn. Hilariteit in de zaal en daarmee was kwam buut 2 ook een succes. Han mocht na een groot woord van dank en het in ontvangst nemen van de attenties weer plaats nemen in de zaal.

Daarna werd het de hoogste tijd om de rookmachine aan te zetten voor de onthulling van het nieuwe prinsenpaar. Met de slogan Al word het greun en rood voor de ogen, vaak bu-j te bange! als hint hadden de mensen in de zaal kunnen raden dat prins Siegfried Koldeweij en adjudant Maaikel Raben nu een jaar lang de scepter gaan zwaaien in Meddo. In de toespraak kwam duidelijk naar voren dat het Siegfried’s langgekoesterde wens was om een keer prins te zijn. Met het omdoen van de cape, de ketting en het opdoen van de steek was het dan ook officieel. Prins Siegfried is dan ook vol trots aan zijn ambtstermijn begonnen met adjudant Maaikel aan zijn zijde. 

Nog in het optrekken van de rook, mocht Rob van Elst de derde en laatste buut van de avond aanvangen. Hij kwam ijzersterk voor de dag met zijn buut. Hij besloot pas vlak voor het begin van zijn optreden deze te gaan verzorgen als gynaecoloog. De carnavalisten weten dus nu dat hij meerdere sketches heeft en dat biedt misschien mogelijkheden voor de toekomstige buutavonden. Mede gesterkt door de lachers die Rob op zijn hand kreeg. Nadat Rob uit de buutton gestapt was, kon er nog wat na geborreld en teruggekeken worden naar een geslaagde buutavond.