WDV 2 begint het seizoen met een gelijkspel

WINTERSWIJK - In het Hengelo Gelderland hebben de reserves van de Winterswijkse Damvereniging tegen DCH 2 het eerste puntje voor de nieuwe bondscompetitie binnen gehaald.

Joop Messersmid dacht met een combinatie zijn team op voorsprong te zetten. Nadat hij een schijf gegeven had, zag hij dat zijn plan niet klopte. Teleurgesteld gaf hij op.
Erik Oonk bracht de ploegen weer op gelijkte hoogte. Zijn tegenstander nam een verkeerde slagkeuze en stond direct verloren.
Wim Sonderen had zijn opponent in een opsluiting, maar toen deze zich daaruit bevrijdde, kwam Wim met een remise nog goed weg.
Jan Elgershuizen leek door overmacht zijn partij te gaan beslissen. Zijn tegenstander vond echter door gebruik te maken van een meerslagfinesse nog net de remise uitgang.
Hierdoor kwam een 4-4 eindstand op het scorebord te staan. Een uitslag waar WDV gezien het wedstrijdverloop wel mee konden leven.

Competitie
Op de clubavond van woensdag 21 september ging WDV weer van start met haar damcompetitie. Na een sneldamtoernooi en simultaan tegen de clubkampioen was het de vraag hoe iedereen voor de dag zou komen tijdens de eerste speelronde.
Snelle zeges waren er voor Zeeg, Frank en Wim tegen Paul, Thomas en Augustin. Zij maakten het verschil met kleine combinaties. De combinatie van Wim was de leukste, die met behulp van de meerslagregel alle schijven van zijn tegenstander van het bord sloeg.
Clubkampioen Henk had alle tijd nodig in een complexe partij tegen John, maar kwam na wat onnauwkeurige zetten van de tegenstander in gewonnen positie terecht en rondde het uiteindelijk mooi af middels een Zetje van Weiss.
De partij tussen Erik en Gerwin bleef ook lang in evenwicht, maar richting de eindfase wist Erik een schijf te veroveren en het lastige eindspel winnend af te ronden.
De uitslagen: Paul Hageman - Zeeg Jongkoen 0-2, Thomas Esselink - Frank ten Hagen 0-2, Wim Klaassen - Augustin Saouadogo 2-0, Henk Sonderen – John van Laarhoven 2-0, Erik ten Hagen – Gerwin Doornink 2-0.
Meer info over WDV, zie: www.damclubwinterswijk.nl.