Kwik Bridge op tafel. Foto: Nederlandse Bridge Bond
Kwik Bridge op tafel. Foto: Nederlandse Bridge Bond

'Kwik Bridge' tegen eenzaamheid

WINTERSWIJK - Van 29 september tot en met 6 oktober wordt landelijk de Week tegen Eenzaamheid gehouden. In het kader van deze week organiseert Bridgeclub de Robber op dinsdagmiddag 4 oktober een introductiemiddag in Kwik Bridge. Dit is een vereenvoudigde spelvorm van bridge, en bedoeld om jong en oud op leuke wijze met bridge kennis te laten maken. Kwik Bridge speel je met 4 personen en kan in huiselijke kring gespeeld worden met vrienden, maar zeker ook met het gezin of de kleinkinderen.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Bridge voorkomt eenzaamheid, dat weten bridgers als geen ander. “Het ligt dan ook voor de hand om dit spel in te zetten tegen eenzaamheid. Daar doen wij graag aan mee”, aldus wedstrijdleider René Vielvoije. Bridge is een boeiend kaartspel dat in de hele wereld wordt gespeeld. Bridgen kan overal: thuis, op een club of tijdens vakantie. “Het is een gezellige manier om mentaal gezond te blijven en andere mensen te ontmoeten”, vindt René, die alle geïnteresseerden van harte uitnodigt om deel te nemen.

De introductiemiddag vindt plaats op dinsdagmiddag 4 oktober van 14.00 tot 16.00 in het Zonnebrinkbrinkcentrum aan de Zonnebrink 61. Deelname is kosteloos. Men kandeelnemen als groep (4), als paar (2) maar zeker ook als individueel speler (1). Graag vooraf aanmelden bij wedstrijdleider@derobber.nl.