Ridders van Gelre. Foto: PR
Ridders van Gelre. Foto: PR

Theatrale lezing over de geschiedenis van Gelderland in De Storm

Algemeen

WINTERSWIJK - Op 15 oktober aanstaande betreden Bas Steman en René Arendsen, ook wel bekend als de Ridders van Gelre, het podium van Theater De Storm. Zij nemen de bezoekers mee door de sprookjesachtige, spannende en meeslepende geschiedenis van onze provincie. De mooiste, historische verhalen spelen zich immers hier af, in Gelderland. 

Het echte verhaal over de Tachtigjarige Oorlog (1568 – 1648) in Gelderland, ze kunnen er niet vaak genoeg over vertellen. Een oorlog die een desastreuze uitwerking had op de Achterhoek. In een boeiend theatercollege vertellen Ridders Bas en René er alles over, inclusief een heleboel nieuwe inzichten. Weet men bijvoorbeeld dat Winterswijk aan de basis staat van de Boerenopstand tegen Oranje? Na deze druistige vertelling is de kijk van de toeschouwer de ‘vaderlandse’ geschiedenis voorgoed veranderd.

Tickets zijn te bestellen online via www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur, tel. 0543-519285.