Brainstormsessie ‘bestrijden energiearmoede in Winterswijk’

WINTERSWIJK - Dinsdag 20 september, vanaf 20.15 uur is er in zaal van het Zwaantje (boven) een brainstormsessie die in het teken staat van de energiecrisis. 

“We krijgen heel schrijnende telefoontjes binnen over de problemen waarin mensen op dit moment komen, omdat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen. Dat gaat ook over mensen met een modaal of anderhalf modaal inkomen. “ (Thijs Huls, AGEM)

“Rijksoverheid help!” Een indringende oproep van de Winterswijkse onderneemster Carolien Nijhuis op sociale media. Ze ziet hoe haar bedrijf (en dat van andere MKB-ondernemers) en enorme problemen komen.

“Wij hopen dat jullie zoveel mogelijk ideeën aan kunnen leveren. Het liefst gisteren.” (Wethouder Elvira Scheper, commissievergadering gemeente Winterswijk )

Aanwezigen gaan aan het werk met de vraag van het College om zoveel mogelijk ideeën aan te leveren om de gevolgen van de energiecrisis zoveel mogelijk te beperken voor de Winterswijkse bevolking. Besproken wordt: Wie (persoon, vereniging, instelling, bedrijf) worden er geraakt door de crisis?; Wat voor gevolgen heeft dat?; Wie wil geholpen worden (en wat is daarvoor eventueel nodig)?;Welke oplossingen kunnen we bedenken?; Welke rol speelt de gemeente in de oplossingen?; Welke andere partijen kunnen een rol spelen?
Het doel is om aan het einde van de brainstorm de verschillende ideeën en inzichten te bundelen in één document. Dat document wordt vervolgens namens alle deelnemers aangeboden aan de gemeente.