Het sluisje bij Willinks Weust. Foto: PR
Het sluisje bij Willinks Weust. Foto: PR

Wandeling Steengroeve en Willinks Weust

RATUM - Willinks Weust is een afwisselend, kleinschalig landschap. De diversiteit en samenstelling van flora en fauna is groot en de samenstelling is uniek voor Nederland. Wie een wandeling door het gebied wil maken, kan mee op een ontdekkingstocht o zaterdag 1 oktober. 

Deelnemers wandelen langs akker en beek, door oude bossen en heide. Ze genieten van een panoramisch uitzicht over de steengroeve en staan onderweg stil bij natuurontwikkeling. Wandelaars kunnen zien hoe een vrij recentelijk verschraald stuk weiland zich in rap tempo ontwikkelt tot soortenrijke natuur. 

Wie mee wil kan op zaterdag 1 oktober om vanaf 9.45 uur bij  kruising Steengroeveweg en Wesselerweg in Winterswijk verzamelen De wandeling start om 10 uur. Rond 12 uur zijn de wandelaars terug. Gezien de kwetsbaarheid van het gebied is het maximale aantal deelnemers 15 personen. Aanmelding kan per email, app of sms op 06-27276613, caspervandijk71@gmail.com. De wandeling wordt begeleid door gidsen die bij IVN in opleiding zijn. Stevig schoeisel, waarmee men ook in wat natter terrein uit de voeten kan, wordt aangeraden.