Yentl Flavour. Foto: PR
Yentl Flavour. Foto: PR

Yentl Flavour in Doopsgezind Kerkje

WINTERSWIJK - Het nieuwe seizoen van de zondagmiddagconcerten in het Doopsgezind Kerkje start op 25 september met Yentl Flavour. Anna Maria Roos (zang en spel) trad al eerder op in het kerkje met Duo Thee. Nu verzorgt ze met Yentl Flavour een programma rond het dagboek van Etty Hillesum.

In haar dagboek zien toeschouwers Etty Hillesum reikhalzen naar het leven. Het is oorlog, maart 1941, en zij begint in een verwarrende tijd aan een relatie met Joodse man. Als ze eigenlijk zou moeten onderduiken, omdat zij ook zelf Joods is, kiest ze voor werken in Westerbork op de afdeling ‘sociale verzorging doortrekkenden’, waar ze later kampbewoner wordt om uiteindelijk in Auschwitz te sterven op 29-jarige leeftijd.
Citaten uit haar dagboek worden tijdens de voorstelling verweven met veelal Jiddische muziek en zang in een indrukwekkende muzikale voorstelling door Yentl Flavour: Anna Maria Roos, zang en spel, Judith Richel, viool, en Allert van der Heijden gitaar. Judith Richel speelt sinds de zomer van 2021 bij Yentl Flavour. Het ontroerende lied Song of Songs uit de Mauthausencyclus van Mikis Theodorakis vormt in een eigen Nederlandse vertaling het slot van het programma.
De voorstelling begint om 16.30 uur. Het Doopsgezind Kerkje is te vinden aan de Torenstraat 4 Winterswijk. Kaarten kosten 15 euro en zijn te verkrijgen via De Storm. Jongeren tot 18 jaar betalen 7,50 euro (www.theaterdestorm.nl). Een voorproefjes van het concert is te zien op www.yentlflavour.nl.