Feest op AZC in Winterswijk

WINTERSWIJK - Op zaterdag 24 september zijn de inwoners van Winterswijk van harte welkom bij de Open Dag van het AZC aan de Amstelstraat. Het programma start 's middags om 1 uur met een talentenjacht en muzikale ontmoeting. Rondom het feestplein staan kraampjes waar inwoners hapjes uit eigen keuken zullen aanbieden. Er is een springkussen voor de kinderen en zij kunnen zich ook laten schminken. En wie, jong of oud, eens van kapsel wil veranderen kan zich op Afrikaanse wijze laten vlechten. Men kan een kijkje nemen in het leslokaal, kennis maken met diverse talen en ervaren hoe het is om aan het leren van een vreemde taal en alfabet te beginnen.

De COA medewerkers staan klaar om informatie en rondleidingen te geven. Ook vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland zullen uw vragen graag beantwoorden.

Tot slot... wordt dit jaar een heel bijzondere bijdrage geleverd door Yallah Yallah. Van 14.00 tot 16.00 uur een multicultureel muzikaal hoogtepunt met de heetste en wildste partykrakers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Yallah! Yallah! brengt verschillende culturen samen met verbindende maatschappelijke initiatieven en ze  niet meer weg te denken clubnachten in steden als Utrecht, Amsterdam, Nijmegen, Haarlem, Deventer en Eindhoven. In de zomer staan ze op festivals zoals Lowlands en Zwarte Cross. Achter de schermen geven ze jong talent de kans zich zakelijk en creatief te ontwikkelen.