Jan Beuving. Foto: Maartje ter Horst
Jan Beuving. Foto: Maartje ter Horst

Theater De Storm trapt seizoen af met voorstelling van cabaretier Jan Beuving

WINTERSWIJK - Deze maand start het theaterseizoen. De Storm trapt af met de voorstelling Restante van cabaretier Jan Beuving op donderdag 29 september aanstaande. En dat is niet zonder reden; hoewel Beuving niet perse een speciale band met de Achterhoek lijkt te hebben, zit er toch een ongelofelijk goed verhaal over Winterswijk in zijn show. En wie biedt er nu een beter podium voor dit verhaal dan het Winterswijks theater?! 

Jan Beuving is afgestudeerd wiskundige en liedtekstschrijver. Hij is iedere woensdagochtend te horen met een taalrubriek op NPO Radio 1, schrijft voor de wetenschapspagina van dagblad Trouw. Ook was hij columnist voor het NOS Studio Voetbal.

De cabaretier kent een grote, uitgesproken liefde voor de liedteksten van de in 2021 overleden Jeroen van Merwijk, die in 2016 een lied heeft uitgebracht over Partycentrum Waselink in Winterswijk. Beuvings zoektocht naar die specifieke feestzaal heeft een plek gekregen in zijn derde soloprogramma Restante.

Beuving is een meervoudig winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs, won Neerlands Hoop en een Willem Wilminkprijs. Hij kreeg voor zijn show Rotatie een nominatie voor een Poelifinario. De show Restante zal waarschijnlijk net zo onvergetelijk worden. Tom Dicke zal plaatsnemen achter de vleugel, evenals in zijn eerdere voorstellingen.

Een ticket kost 21,50 euro en is te bestellen via www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur, tel. 0543 – 519285.