Vrijwilligers gezocht tijdens de Obelink Nationale Landschapsloop. Foto: PR
Vrijwilligers gezocht tijdens de Obelink Nationale Landschapsloop. Foto: PR

Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Wie geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, kan langs komen bij het Vrijwilligerspunt. De coördinatoren van de  WUh zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur aanwezig bij Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2. Telefonisch een afspraak maken kan uiteraard ook. Bel daarvoor 0543 – 200026 of stuur e-mail info@wuhwinterswijk.nl Wij komen graag met je in contact.

Obelink Nationaal Landschapsloop
Wil jij net als deze twee vrijwilligers een leuke dag beleven, meld je dan, als verkeersbegeleider of verkeersregelaar, aan voor de marathon welke, als onderdeel van de Landschapsloop, op zondag 2 oktober door de Stichting Obelink Landschapsloop wordt georganiseerd. Dit jaar is er meer aandacht voor het randgebeuren. Naast de Marathon bestaat de Landschapsloop ook uit een wandelweekend. Het wandelweekend is op 30 september en op 1 en 2 oktober. Het bestuur en de werkgroep bestaat uit 15 personen. De werkgroepleden en bestuur kunnen niet alleen het evenement organiseren, hier is elke ondersteuning welkom. Vooral voor de marathon is de werkgroep vrijwilligers nog op zoek naar inwoners die aan het slagen van het evenement willen bijdragen. In totaal moeten er op 80 plekken verkeersregelaars en -begeleiders ingezet worden. Spreekt dit recreatieve sportevenement je aan en wil je aan het slagen van dit evenement meewerken, meld je dan aan. Dat kan via de mail info@wuhwinterswijk.nl. Dat kan via tel. 0653 209718. Info: www.landschapsloopwinterswijk.nl

Coördinator 
Eén van de belangrijkste onderdelen van de WUh is het Vrijwilligerspunt. Voor dit onderdeel van de organisatie is men, vooral door de toename van de activiteiten en werkzaamheden, op zoek naar een coördinator. Als vrijwilligerscoördinator probeer je vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk bij elkaar te brengen. Je doet een intake met mensen die zich als vrijwilliger melden via de website of op het inloopspreekuur binnen komen. Je werkt in een team samen met de andere coördinatoren en WUh-vrijwilligers aan de verdere ontwikkeling van het Vrijwilligerspunt. Als coördinator beschik je over goede gespreksvaardigheden. Je bent inventief, denkt in oplossingen en zoekt graag nieuwe wegen en uitdagingen. Voor meer info ga naar https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures/vrijwilligerspunt-wuh-zoekt-coordinator Wil je graag meer informatie bel dan met de manager van de WUh Harrie Garritsen tel. nr. 0653 209718.

Oral History 
Oral History, ofwel gesproken geschiedenis, is een interviewtechniek die de persoonlijke herinneringen van mensen vastlegt. De verhalen die hieruit voortkomen vertellen de menselijke kant van de geschiedenis en kunnen worden ingezet voor uiteenlopende doeleinden. Denk aan publicaties, routes, films en tentoonstellingen. De interviews worden met een voicerecorder opgenomen, uitgetypt en vervolgens bewerkt tot een kort verhaal. De werkgroep zoekt nieuwe leden, die na een korte opleiding aan de slag gaan als interviewer. In de opleiding leer je interviewen volgens de Oral History methode.
Else Klomps, lid van de werkgroep, vertelt je graag meer: elseklomps@gmail.com.