Leandra Elschot, bestuurslid, Jens Elschot en Melissa Boom, bestuurslid bij de Super Touwschommel. Foto: Joke de Haan

Leandra Elschot, bestuurslid, Jens Elschot en Melissa Boom, bestuurslid bij de Super Touwschommel. Foto: Joke de Haan

Lekker bezig bij Speeltuinvereniging De Vrees

Algemeen

Kom kennis maken op de open dag op 17 september

Door Joke de Haan

WINTERSWIJK- In de zuidpunt van de wijk Bargersbosch ligt de verrassend ruime speeltuin van Vereniging De Vrees midden tussen de achtertuinen. De vereniging is opgericht in 1954 en dus al lang actief, maar toch was er door onder meer de coronaperiode een beetje de klad in gekomen. Op de open dag, op 17 september wil de vereniging graag laten merken dat de zomerslaap voorbij is en dat de vereniging weer helemaal bij de tijd is.

Leandra Elschot is een van de bestuursleden en zij vertelt hoe belangrijk het is dat kinderen in de lagere schoolleeftijd en iets ouder, niet alleen naar hun beeldschermpjes turen, maar ook een veilige, vrije plek buiten hebben om te spelen en vrienden te maken. Dat kan dagelijks in de speeltuin, maar het kan ook door georganiseerde activiteiten als speurtochten, knutselmiddagen en dartavonden. Ook zijn er weer plannen voor gezellige familie-bingoavonden in het verenigingsgebouwtje op de speeltuin. Voor de volwassenen worden er eveneens activiteiten georganiseerd. Leandra noemt diverse cursussen zoals bloemschikken en ook kaart- en bingoavonden. Die clubs lopen nog steeds door. De andere activiteiten worden langzaam meer zeker weer in gang gezet.

De open dag op 17 september staat in het teken van kennismaken. Een hernieuwde kennismaking met de speeltuin zelf waar vorig jaar nog de nieuwe Super Touwschommel is neergezet. Kennismaken met elkaar en met de bestuursleden, maar vooral met allerlei activiteiten zoals schminken, sjoelen, marshmallows roosteren en er is zelfs een heuse grabbelton.

Ook kunnen belangstellenden op papier of gewoon bij de bestuursleden zelf informatie krijgen over alle plannen en wat de (geringe) kosten en (grote) voordelen van een lidmaatschap zijn. Ook als men zelf ideeën heeft of mee wil helpen is men van harte welkom. Want er komt natuurlijk wel heel wat vrijwillig werk bij kijken om het te organiseren.
Hoe doet Leandra dat als werkende moeder met jonge kinderen er ook nog bij? “Mijn hart ligt hier. Mijn vader was vroeger voorzitter van de vereniging en we hebben als kinderen en ook later heel veel plezier gehad in de speeltuin. Dat gun ik nu alle mensen in de wijk!”

Leandra nodigt iedereen uit gratis alles mee te maken op de middag die om 14.00 uur begint aan de Troelstrastraat 8. Iedereen is welkom, leden en niet-leden, buurtgenoten en vriendjes van iets verder weg.