Corine Abbink tekent haar 'contract' bij MVVA, onder toeziend oog van MVVA-trainster Beau Rijks (rechts) en Loek Heinne, contactpersoon voor MVVA bij FC Trias. Foto: John Mokkink

Corine Abbink tekent haar 'contract' bij MVVA, onder toeziend oog van MVVA-trainster Beau Rijks (rechts) en Loek Heinne, contactpersoon voor MVVA bij FC Trias. Foto: John Mokkink

Corine Abbink tekent bij MVVA MO13

Sport

Opnieuw voetbalster van FC Trias geselecteerd

Door Loek Heinne

WINTERSWIJK - Opnieuw is er een voetbalster van FC Trias geselecteerd voor het meidenvoetbalbolwerk van de Achterhoek: MVVA. Op maandagavond 5 september tekende Corine Abbink in het stadion van De Graafschap het ‘contract’.

Dat contract tussen haakjes staat is natuurlijk omdat het nog geen echt contract is zoals bij een profclub. Maar MVVA (Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek) doet er alles aan om het echt te laten lijken: een professionele fotograaf die de teamfoto maakt en ook het teken-moment vastlegt. De teamfoto is dezelfde als van eerstedivisionist De Graafschap. En dat is de toekomst van MVVA: kweekvijver voor De Graafschap vouwen 1.

Dat MVVA het serieus aanpakt is te zien aan de presentatie die het houdt voor de ouders en coördinatoren van de aanwezige clubs. Hun doel is het meiden-, en vrouwenvoetbal in de Achterhoek verder te ontwikkelen en toekomstbestendig te maken. MVVA werkt samen met onder andere De Graafschap voor ondersteuning van het voetbaltechnische gedeelte, maar ook met de KNVB, stichting Topsport Gelderland, MedSupport Fysiotherapie en de Gelderse keepersschool.

Uit de presentatie blijkt duidelijk hoe professioneel de aanpak is. Naast de voetbaltechnische aspecten wordt ook de belastbaarheid van de meiden goed in de gaten gehouden (blessurepreventie).

MVVA is drie jaar geleden van start gegaan met één O13 team. Ieder jaar schuift de selectie door en wordt een nieuw O13 team samengesteld. Het streven is om in 2023 een Beloften team te hebben en in 2024 moet er dan een De Graafschap vrouwenteam staan.
Op aanraden van FC Trias is Corine Abbink aangemeld voor de MVVA selectietrainingen en die heeft ze goed doorstaan. Corine hoort nu bij de MO13 selectie van 20 meiden.

“Dat zijn leuke trainingen”, vertelt Corine. “Iedereen is heel erg fanatiek en het is leuk voetballen tussen al die meiden.”

De avond op de Vijverberg heeft indruk gemaakt op de 12-jarige Corine. “Dat tekenen van het contract was het leukste, maar de teamfoto maken op het veld was ook heel erg leuk.”

In navolging van Karlijn Boerman (O16), Fenna te Selle (O15), Demi Meijnen en Evy ten Hagen (O14) is Corine de vierde speelster van FC Trias bij MVVA. Op zondag 11 september speelt ze haar eerste wedstrijd met MVVA en Corine verheugt zich ook al op de wedstrijd op 11 oktober in het stadion van Heracles Almelo.

Net als bij het mannenvoetbal haalt ook bij de vrouwen slechts een klein deel van de talenten de top. Iedereen bij de Winterswijkse club is benieuwd of Corine Abbink straks bij De Graafschap speelt. FC Trias blijft het nauwlettend volgen.