De beweegroute wordt op de 25e geopend tijdens onze beweeg-, vitaliteitsmarkt. Foto: PR
De beweegroute wordt op de 25e geopend tijdens onze beweeg-, vitaliteitsmarkt. Foto: PR

Nationale Sportweek ook in Winterswijk

Algemeen

Nationale Sportweek ook in Winterswijk

WINTERSWIJK - In de periode van 16 tot en met 25 september is de landelijk de Nationale Sportweek. Ook Winterswijk doet mee. Er is een afwisselende programmering gerealiseerd in samenwerking met (sport)verenigingen, overige sportaanbieders en de cultuursector. Jong en oud kan zich vrijblijvend oriënteren en diverse sporten zelf ervaren.

“Het is niet van zelfsprekend dat iedereen beweegt of actief deelneemt aan sport!”, aldus coördinator buurtsportcoaches Jos Mekkes. Diverse redenen liggen hier aan ter grondslag; drempelvrees, armoede of onwetendheid over de mogelijkheden. Mekkes: “Actief Winterswijk is voor de inwoners. Samen actief, ontmoeten en deelnemen aan sportieve of culturele activiteiten. Zo proberen wij ook het Jeugdfonds Sport en Cultuur onder de aandacht te brengen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk voor 18-plussers om via een Volwassenenfond te participeren.”
Bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl en sociaal contact. Actief Winterswijk heeft een gevarieerd programma tijdens de Nationale Sportweek: 16 september Wandel je FIT! (volwassenen/senioren), AV Archeus; 17 september Cultuurmarkt (voor iedereen), BoogieWoogie; 19 september Fietsproject Doortrappen (volwassenen/senioren), FC Winterswijk; 20 september Volleybal (jeugd), Theater de Storm; 21 september Schaakmat (jeugd), Villa Mondriaan; 22 september Beweegroute (volwassenen/senioren), Vrijheidspark; Bieb basketbal (jeugd), Bibliotheek; 23 september Esports, Fifa toernooi (jongeren), FC Trias; 24 september Beweeg-, en beleefdag (Marga Klompé & Zozijn), De Berkhof; 25 september Beweeg- en Vitaliteitsmarkt (volwassenen/senioren), Sport-, en Turnhal.
“De Nationale Sportweek is een ideale periode om kennis te maken met het prachtige sportlandschap in Winterswijk”, aldus Mekkes. Deelname aan de activiteiten is gratis. Kom langs en doe mee. Meer informatie: www.actiefwinterswijk.nl of mail naar actief@winterswijk.nl.