Het Koningspaar. Foto: Jan Tenbergen

Het Koningspaar. Foto: Jan Tenbergen

Jan Tenbergen

Woolds feest groots gevierd

Vervolg van de voorpagina

Vrijdagmorgen in alle vroegte werd de koningin van 2019, Josje Breukers, dan eindelijk thuis opgehaald door het bestuur, de schutters en Concordia, waarna om negen uur een bonte stoet van 44 corso- en andere versierde wagens en karretjes vertrok bij gebouw Juliana. Na een prachtige tocht onder muzikale begeleiding van Concordia uit Kotten, kwam de stoet terug bij het gebouw. 

Na de opening door voorzitter Bert Kruisselbrink werden de kinderprijzen van de corso bekend gemaakt. Vervolgens werd er na de gezamenlijke broodmaaltijd en het zingen van het Wooldse Volkslied begonnen met het vogelslaan voor de kinderen van de basisschool. 

Daarna werd de grote vogel op de stang geplaatst voor het koningschieten. Er volgende een spannende strijd en na 110 schoten lukte het Erik te Selle om het laatste stuk van de vogel naar beneden te halen, zodat hij samen met Liesbeth het nieuwe koningspaar is. De vrijdag werd afgesloten met een goed bezochte feestavond in het Juliana gebouw met de coverband Cabrio.

Op zaterdagmorgen vertrokken de meeste inwoners van de buurtschap naar de Boveltweg om het koningspaar Erik en Liesbeth te Selle uit te halen. Door het fantastische weer en de goede opkomst was het een zeer geslaagde start van de dag. In de middag werd er gestreden om de titel jeugdkoning(in), Thijn Beijers lukte het om het laatste stukje eraf te schieten, hij is nu de jeugdkoning van het Woold. Ook waren er diverse spelletjes op het feestterrein. De zaterdag werd afgesloten met een optreden van Foolhouse en door DJ duo De Gekke Boys.

De Uitslagen zijn als volgt:
Optocht: B klasse: 1e Schutterscommissie: Josje is K3, 2e Hells Høkers: Spetter Spetter Spater, badeendje met een kater (+ publieksprijs), 3e De Kern: Kook(coke)eiland
D klasse: 1e Merte Oonk, Selma Renzen, Lorenne Vervelde, Marjolein Heutink,: Cowgirls (+ aanstormend talent prijs) 2e Emma Meinen, Rosalie Heutink, Madelon Vervelde, Merle Kruisselbrink: De Wooldse kakelkonten, 3e Sjoerd te Gronde, Douwe van Merkenstein: Onderbroekenlol        

Vogelslaan kinderen: Groep 1 en 2: Jent Fokkink, Groep 3 en 4: Fayen van der Zwet, Groep 5 en 6: Kyan van der Zwet, Groep 7 en 8: Lars van der Linden

Vogelschieten: Heren 50- 1e Jan Willem Nijman 2e Remco Oonk 3e Frank Stemerdink, Heren 50+ 1e Herman Roerdink 2e Martin Roerdinkholder 3e Gerrit Heijnen, Dames 1e Annelies ten Dolle 2e Loes Heijnen 3e Bertine Tolkamp.

Muzikanten: Wim Meijnen. Klokspel: Josien Wiggers.