Komend weekend Volksfeest in Kotten

KOTTEN - Als laatste van de Winterswijkse buurtschappen wordt in Kotten komende weekeinde het jaarlijkse School- en Volksfeest gevierd. Er is een kleine wijziging in de programmering, de aftrap vindt niet plaats op donderdagavond, maar vrijdagochtend. Wel is er op zondagochtend een extra activiteit. 

De aftrap is op vrijdagmorgen: vanaf 8.30 uur trekt de optocht met versierde wagens door de Gronderhook en Geessinkhook. De pauzeplaats is bij de familie Huiskamp. Na terugkomst bij het Wilhelminagebouw volgt voor iedereen een traktatie en aansluitend beginnen de kinder- en volksspelen.
’s Avonds is er na de spelshow, waarbij de winnaar zich een jaar lang de 'Alleskunner van Kotten' mag noemen, de prijsuitreiking van de optocht. Achtereenvolgens worden de winnaars van de publieksprijs en de 'Bennie van Moatboer beker' bekend gemaakt.
De muziek wordt deze avond verzorgd door de band Cabrio.
Zaterdagmorgen worden koning Erwin Nijenhuis (Grondman) en echtgenote Tamara thuis opgehaald. Na terugkomst bij het feestgebouw begint de strijd om het nieuw koningschap. Afhankelijk van het weer wordt het middagprogramma afgesloten met een Sensatiespel.
Het koningsbal wordt op zaterdagavond gevierd met de band Achtung. Toegang voor niet-leden vanaf 16 jaar.
Na de vele optredens in andere buurtschappen en in Winterswijk verzorgt de Kottense Muziekvereniging Concordia ook de muzikale noot tijdens het Kottense feest.

En dan de klapper op zondag ochtend gaan liefhebbers op veler verzoek Frühschoppen in “unze Tente”. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn alle leden welkom om het weekend af te sluiten met de mooie klanken van de Nöttenkrakers.