Aufwind is echt een beleving voor de bezoekers. Foto: Stadtmarketing Vreden
Aufwind is echt een beleving voor de bezoekers. Foto: Stadtmarketing Vreden

Vredener Wirtschaftsschau Aufwind brengt ondernemerstalent samen

VREDEN - Bezoekers van de vijfde Vredener Wirtschaftsschau Aufwind kunnen zich verheugen op een bijzonder gevarieerde beurs. Bijna honderd organisaties zullen zaterdag 17 en zondag 18 september tijdens dit evenement op industriegebied Gaxel laten zien wat het Vredense bedrijfsleven te bieden heeft. Voor Nederlanders is het inspirerend om te zien hoe de zaken net over de grens worden aangepakt. Aufwind is op zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur te bezoeken en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

“Dankzij de zeer korte afstanden op het beursterrein kunnen bezoekers al het samengebalde ondernemerstalent uit de regio in korte tijd van dichtbij en persoonlijk ervaren. De Vredense bedrijven zijn de sterren van Aufwind en dat zullen ze op beide dagen in hun stands bewijzen”, verklapt Karin Otto van Vreden Stadtmarketing. Een van de thema’s tijdens de beurs is ‘Werken in Duitsland’. Voor iedereen die interesse heeft om vlak over de grens te werken, is deze beurs een mooie gelegenheid om Duitse bedrijven te leren kennen.

Verbondenheid is enorm
Burgemeester dr. Tom Tenostendarp verricht de officiële opening van Aufwind 2022 op zaterdagmiddag om 13.00 uur. Uit zijn vooruitblik blijkt dat de mentaliteit van ondernemers overeenkomt met die van hun Achterhoekse collega’s. “De betrokkenheid van het Vredense bedrijfsleven is groot. De voorbereidingen voor Aufwind hebben eens te meer aangetoond dat ondernemers ook emotioneel met Vreden verbonden zijn. Als het gaat om het ondersteunen van projecten, campagnes of de clubs in de stad, vind je altijd gehoor - Vreden toont ook hier verbondenheid ", benadrukt de burgemeester.

Kleurrijk ondersteunend programma
Naast de diverse activiteiten van de bedrijven op de beursstands, biedt Aufwind op beide dagen een kleurrijk randprogramma voor alle bezoekers, waaronder optredens van Vredense muziekverenigingen en diverse acties van radiostation WMW op het Sparkasse livepodium. Voor de jongste gasten zijn er spannende activiteiten van Jeugdwerk Vreden. Daarnaast bieden Lesekosmos Vreden en kindertehuis Rasselbande kinderopvang met voorleessessies, spelletjes en gezelligheid in de gastrotent. Plaatselijke restaurateurs zorgen daar en in de buitenruimte voor de inwendige mens.

Ga voor een overzicht van alle standhouders en andere praktische informatie naar de website.


www.aufwind-vreden.de