Afbeelding

Stefan Selders

Inline skater - 20 jaar - Afkomstig uit Deventer

Hoi, leuk dat je weer mijn blog leest. Ik ga jullie dit keer meer vertellen over mijn Zwarte Cross-avontuur. 

Even in het kort vooraf: Mijn naam is Stefan Selders en ik ben 20 jaar oud. Ik doe aan inline skating en geef daar ook shows voor, samen met een team. Sinds 2018 zijn we bij elke editie van de Zwarte Cross geweest en deze blog gaat dus over de afgelopen editie van 2022. 

Op 13 juli begon voor mij de eerste dag van de Zwarte Cross, namelijk met de opbouw van het skatepark. Dit kost veel tijd met temperaturen van ca. 26 graden. Zodra het skatepark stond zijn we een rondje over het terrein gaan lopen en toen spotte ik mijn mooie banner van de Talententuin. Daar heb ik natuurlijk wel even een foto mee gemaakt (check deze in mijn blog online). 

De volgende dag hadden we lekker uitgeslapen en gingen we rustig onze weg vervolgen richting het skatepark. Daar zijn we gaan oefenen voor de shows. Later op de avond zijn we zelf nog even het terrein op gegaan als bezoeker en daar hebben we dan ook zeker van genoten. 

Op de vrijdag van de Zwarte Cross hadden wij onze eerste shows, maar liefst vier stuks. De laatste show was die dag om 18.45 uur en dus hadden we daarna nog ruim de tijd om de shows te bespreken en even gezellig samen te zitten bij de caravan. Daarna fristen we ons op en maakten we ons klaar om weer het terrein op te gaan. Er is flink gefeest en de Nozem smaakte heerlijk! Eigenlijk was dit iedere dag onze routine tot het einde van de Zwarte Cross.

Wat houden onze shows tijdens de Zwarte Cross nou precies in? Nou dat kan ik jullie vertellen, voor als je het niet gezien hebt. Tijdens de shows, die zo’n 15 à 20 minuten duren, vermaken we het publiek in de The Noaberhood met salto’s, spins en andere vette tricks. We hebben daar een schans staan met een gat ertussen en richting het einde van de show wordt dat gat steeds groter gemaakt, tot zo’n 4 meter. In ons team zitten vier inline skaters, 2 BMX’ers en één stepper. De laatste minuut van onze show halen we altijd iemand uit het publiek die vervolgens dan in het gat mag gaan staan met een biertje in de hand. Vervolgens maak ik een salto vanaf de schans en grijp ik het biertje uit de handen van de bezoeker, zoals je op de foto kunt zien. 

Een aantal vrienden kwamen ook nog naar de Zwarte Cross. Naast dat ik met ze gefeest heb, hebben ze mij ook zeker goede support gegeven. Op de zondag kwamen mijn ouders en broertje ook nog langs en nadat de shows erop zaten ben ik dan ook nog gezellig een tijd met hen geweest. 

De maandag stond de afbouw gepland, wederom met hoge temperaturen. We konden redelijk op tijd naar huis gaan en dat was prettig, want de volgende dag moest ik alweer naar het vliegveld vertrekken voor mijn vakantie.

Ik heb hele mooie herinneringen gemaakt met het team. Wel heb ik weinig slaap gepakt die dagen, maar dat hoort er allemaal bij. Al met al was het weer een super week om nooit te vergeten!