Docenten Mischa Melkonian en Esther Visser in het WAS-Atelier. Foto: Femke Koster – WAS
Docenten Mischa Melkonian en Esther Visser in het WAS-Atelier. Foto: Femke Koster – WAS

Schilderles nu ook voor jongeren bij de WAS

Algemeen

WINTERSWIJK - Met het succes van Villa Mondriaan en project Rembrandt in het achterhoofd, start de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS) dit jaar met het aanbieden van cursussen voor jongeren van ongeveer 10 tot en met 17 jaar. Centraal staat het kennismaken met diverse teken- en schildertechnieken en het ontwikkelen van de eigen creativiteit. “Het is echt een hele boeiende aanvulling op de tekenlessen op school” zegt schilderdocent Esther Visser. Zij geeft ook les op het voorgezet onderwijs als eerstegraads kunstdocent. “Hier kan echt geëxperimenteerd worden met bijzondere materialen samen met andere creatievelingen”. 

De lessen worden gegeven in twee leeftijdsgroepen. De groep 10-13 jaar, op zaterdagochtend, docent is hierbij Mischa Melkonian, afgestudeerd aan de kunstacademie, en de leeftijdsgroep 13-17 jaar op dinsdagavond waaraan Esther lesgeeft. 
Het cursusseizoen omvat 12 lessen en loopt van september tot en met april en de les is om de week, dus één keer in de 14 dagen.
Beide docenten begeleiden ook de schildercursussen voor volwassenen bij de WAS. Deze starten in de week van 19 september. “Echt iedereen kan schilderen”, vertelt Mischa enthousiast. “Mensen staan vaak zelf versteld van wat ze ervan gemaakt hebben. Even alles uit het hoofd en lekker creatief bezig; ook heel goed voor de ontspanning!”
Bettina Nienhaus geeft fijn les op de donderdagavond en Vic Hulshof geeft de nodige creatieve input en oplossingen op de maandagmorgen en maandagavond.
Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.waswinterswijk.nl.