Helena Bangert. Foto: PR
Helena Bangert. Foto: PR

Helena Bangert maakt zandsculpturen in Kotten

Cultuur

KOTTEN - Na haar studie aan de kunstacademie heeft Helena Bangert zich gespecialiseerd in het maken van sculpturen van zand. Sinds 2001 reist ze de gehele wereld over om haar kunsten te vertonen op festivals en in sculpturenparken. Haar werk was onder andere te zien in China, Zuid-Korea, Japan, Indonesiƫ, Qatar, Colombia, Rusland. Maar ook binnen Europa is elk jaar werk van haar hand te bewonderen, zoals in Denemarken, Duitsland en Italiƫ en Nederland. Helena won al tientallen prijzen in zandsculptuur wedstrijden. Twee maal viel ze in prijzen op het World Championship Sand Sculpting (2de en 3de prijs). Ze maakt ook graag sculpturen van ijs en sneeuw.

Op 10 en11 september en 17 en 18 september zijn belangstellenden welkom bij het koffiehuis bij Rosenhaege aan de Bekeringweg 8 om een demonstratie van Helena mee te maken. Zij is aan het werk tussen 13.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis.
Ook zijn de tuinen van Rosenhaege te bewonderen. Wie een kijkje in de kleurrijke tuinen wil nemen betaalt 5 euro entree. Info op www.rosenhaege.nl.