Henny en Joke, het langstzittende koningspaar blij toen zijn de titel pakten. Foto: PR
Henny en Joke, het langstzittende koningspaar blij toen zijn de titel pakten. Foto: PR

Mistersfeest draait om Molens

Maatschappij

School- en Volksfeest Miste 2022

MISTE - Na enkele feestbeperkende coronajaren gaat Miste op 8 , 9 en 10 september weer als vanouds feest vieren! De dirndls en lederhosen mogen gewassen en gestreken worden om het feest op donderdag in stijl af te trappen met een gezellige avond onder leiding van Die Slingetaler.

Vrijdagmorgen om 9 uur vertrekt de optocht met corsowagens en zitwagens, onder vertrouwde aanvoering van muziekvereniging Excelsior, op haar route door Miste. Dit jaar worden de wagenbouwers extra uitgedaagd door middel van een thema voor de optocht, namelijk: Molens.

De route loopt vanaf Café Den Tappen via de Brinkeweg, Heenkamppieperweg,

Smeenkstegge, Binnenboomweg en weer terug naar het feestterrein. De stop wordt gehouden bij familie Voskuil aan de Smeenkstegge.
Na het openingswoord van de voorzitter en de bekendmaking van de prijzen van de optocht, starten in de middag de School- en Volksspelen, waar fanatiek gestreden wordt om mooie prijzen. Aan het einde van de middag vindt het jeugdkoningschieten plaats. Wie zal Bo Duenk opvolgen als Jeugdkoning(in)?
Ook dit jaar loopt het dagprogramma zonder pauze door in de avond. DJ Mr. T. zal ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan.

Zaterdag vertrekt de optocht om 8.30 uur voor het uithalen van Koningspaar Henny en Joke Woordes. De route gaat rechtstreeks van Den Tappen, via de Misterweg, naar de Meenkmolen, de residentie van het Koningspaar. Hier proosten aanwezigen op het langstzittende Koningspaar ooit in Miste.

Rond het middaguur worden Henny en Joke uitgenodigd om op het feestterrein bij Den Tappen de openingsschoten te lossen voor het Koningsschieten 2022. Na de huldiging van het nieuwe Koningspaar worden de Volksspelen hervat.

Het feestweekend wordt zaterdagavond afgesloten met een spetterend optreden van de Millennium Showband.