Kort

Fietsen door Winterswijkse historie en geologie

WINTERSWIJK - Bij velen zijn ongetwijfeld de fotopresentaties en de rondritten met de klassieke GTW-bus van Hans Hendriks bekend. Met na afloop altijd weer de reactie van 'Ik wist het niet, ik kijk nu heel anders naar het landschap!'. Nu is er een fietstocht van ongeveer 19 km door de buurtschappen Corle en Miste.

De start is bij gastgalerij Ankomm'n (Mentinkweg 5). Onderweg vertelt Hans zijn verhalen over de geologische geschiedenis en de cultuurhistorie van Winterswijk. De deelnemers rijden door voormalig moerasgebied, komen langs een verdwenen smeltwatergeul uit de één nalaatste IJstijd, rijden over het Oost Nederlands Plateau en luisteren naar het verhaal over de geschiedenis van de Winterswijkse scholtenboeren.
De tocht is elke derde zaterdagochtend van de maand. In augustus is dat dus de 20ste. Vertrek is om 10 uur en de groep wordt om 13 uur terugverwacht. Bij opgave voor de fietstocht kan ook een lunch bij Ankomm'n worden besproken.
Mer info op de website. Opgave via e-mail: hans@ankommn.nl.

www.ankommn.nl


Muziek Centraal

WINTERSWIJK - Ook deze zomer worden er in de Jacobskerk te Winterswijk weer marktconcerten gegeven onder de noemer Muziek Centraal. Elke woensdag is er om 12.00 uur een half uur durend concert. Na afloop wordt er bij de uitgang gecollecteerd.

Op woensdag 17 augustus is panfluitist Sebastian Silvestra te gast. Silvestra, woonachtig in Zwitserland en Nederland, maakte internationaal carrière op de panfluit. Tijdens het concert wordt hij op het orgel begeleid door de vaste organist van de Jacobskerk, Wim Ruessink. Zij spelen werken van onder meer Johann Sebastian Bach, Ralph Vaughan Williams en de Roemeense componist Constantin Arvinte.


Bouwen met hout 

BREDEVOORT - Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk op een viertal zondagen workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. De derde in de reeks is op zondagmiddag 21 augustus en staat in het teken van 'bouwen met hout'. Geïnspireerd op het werk van kunstenaar Truus Wilmink gaan de kinderen aan de slag met hout om hiermee een eigen kunstwerk te maken.

Tijdens de workshops staat iedere keer een thema centraal uit de tentoonstelling ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid', die momenteel te bezoeken is in de Koppelkerk. In de tentoonstelling is het werk van vijftien kunstenaars te zien: van schilderijen tot foto's en van sculpturen tot metershoge tekeningen.
De middag begint om 13.30 uur met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie. De workshop wordt gegeven door Janneke Wikkerink in de Koppelkerk. Ouders, opa's en oma's en andere begeleiders zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee op het terras of in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.
Deelname aan de workshop van zo/n anderhalf uur kost 5 euro per kind. Er is plaats voor acht kinderen. Het reserveren van een plek is noodzakelijk. Dat kan via de website. De entree voor de tentoonstelling bedraagt 6 euro, incl. kop koffie/thee; t/m 18 jaar gratis entree.

www.koppelkerk.nl