De rockband ELNA treedt op in Vreden. Foto: PR

De rockband ELNA treedt op in Vreden. Foto: PR

Grote picknick bij kult Westmünsterland in Vreden

VREDEN - Het populaire maandelijkse culturele evenement ‘kultWohnzimmer’ van het Kult Westmünsterland vindt plaats op vrijdag 19 augustus in Vreden, vlak over de grens. De stad Vreden, stadsmarketing Vreden en de openbare bibliotheek St. Georg Vreden nodigen iedereen uit om te genieten van een grote picknick. Plaats van handeling is het gezellige plein voor het kult en de bibliotheek.

De picknick stond eigenlijk eind mei op de agenda. Vanwege het slechte weer werd het echter afgelast. Een nieuwe poging staat dus nu vlak na de zomervakantie op het programma. Dat het gezellig wordt, is wel duidelijk. Het gehele plein wordt door de organisatie Vredener Picknick-Rasen met alle toebehoren in een heuse picknickarena omgetoverd.

Veelzijdig programma
Vanaf 17.00 uur begint een veelzijdig programma met muziek op het buitenpodium voor het kult. Ook zijn er verschillende activiteiten in de bibliotheek, de parochiekerk van St. George en de kloosterkerk St. Felicitas. Bij het kult zelf is er ook van alles te doen.

Duo Django Flint
Het duo Django Flint begint de picknick met een akoestisch live optreden op het grote podium voor het kult. Simon Rademaker en Christian Tewiele zorgen voor een afwisselend programma met bekende covers. Ze geven er een geheel eigen sound aan, daarbij gebruik makend van diverse instrumenten zoals de gitaar, cajón, djembé, klokken, voetcabasa, melodica en mondharmonica.

Rockband ELNA
Na een korte pauze is het om 20.00 uur de beurt aan de band ELNA. Geniet daarbij van rock in het Duits. De muziek heeft de band zelf geschreven. De teksten hebben zowel een diepe betekenis als een raakvlak met de maatschappij. ELNA staat bekend om muziek met een sterk ritme in combinatie met prachtig gitaarwerk en een stampende sound. Zangeres Elena Nacke heeft een prachtige heldere stem.

Lighthouse Allstars
Na het optreden van ELNA is het de eer aan de band Lighthouse Allstars. Waar ze ook zijn, de band brengt niet alleen goede muziek, maar zorgt altijd voor een prima humeur en een geweldige sfeer. De band is altijd professioneel en biedt op het hoogste muzikale niveau met het juiste gevoel voor het publiek een breed repertoire uit alle muziekgenres; van rock, pop, tot soul en rhythm-and-blues.

Rondleidingen
Het Kult Westmünsterland opent tijdens de gehele avond de deuren. Van 19.00 tot 21.30 uur worden korte rondleidingen van 10 tot 15 minuten gegeven. Er komen verschillende hoogtepunten van tentoonstellingen voorbij. Iedereen is daarbij welkom.
Er worden ook korte rondleidingen aangeboden van 18.00 tot 18.30 uur in de kloosterkerk St. Felicitas en van 20.00 tot 20.30 uur in de parochiekerk van St. George.
Aanmelding voor de kerkrondleidingen en voor de rondleidingen in het kult is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen zich kort voor de start van de rondleiding bij de ingangen verzamelen.

Bibliotheek St. Georg
De openbare bibliotheek St. Georg Vreden vertelt van alles over hun nieuwe innovatieve toepassingen. Voor verschillende doelgroepen is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met de indoor escaperoom. Meer informatie over de aanbiedingen en aanmeldingsmogelijkheden staat op de website van de bibliotheek: www.buecherei-vreden.de.

Lokale cateraars
Neerstrijken bij het picknickevenement is gratis. Naast de mogelijkheid om te genieten van een zelf meegebrachte picknick, bieden twee lokale cateraars ook de mogelijkheid om ter plaatse heerlijk eten en drinken te kopen.

Het maandelijkse kultWohnzimmer, inclusief de picknick, wordt ondersteund door de Sparkassenstiftung Vreden.

Django Flint. Foto: PR